10 EKİM ANKARA KATLİAMINDA YİTİRDİĞİMİZ 103 CAN ANILDI

11.10.2020

10 Ekim 2015’te DİSK-KESK-TMMOB-TTB tarafından düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi mitingine yönelik IŞİD saldırısında yaşamını yitiren 103 can Türkiye’nin çeşitli yerlerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

ADANA İKK:
10 Ekim Ankara Katliamı'nın 5. yıl dönümü Adana Gar önünde anıldı. Yapılan açıklamada, "Bu toprakları katliamlarla, faili meçhul cinayetlerle anılmaktan çıkararak barış ve demokrasiyle taçlandıracak, emeğin ve bir arada yaşama iradesinin egemen olduğu Türkiye’yi yitirdiğimiz canlarımıza, yoldaşlarımıza, 103 karanfilimize armağan edeceğiz" denildi.

ANKARA İKK:
Ankara’daki anma töreni için sabah saat 9:30’da Ulus Metro çıkışında buluşan aileler, emek ve meslek örgütü temsilcileri ve milletvekillerin de aralarında olduğu topluluk, her türlü engellemeye rağmen anma törenini gerçekleştirdi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz'ın da katıldığı anma töreninde 10 Ekim Katliamını Unutma Unutturma pankartı açıldı ve ölen canların isimleri tek tek okunarak saygı duruşunda bulunuldu.

BALIKESİR İKK:
Balıkesir Emek Güçleri saat 12.30'da Ali Hikmet Paşa Meydanında buluşarak anma gerçekleştirdi.

BATMAN İKK:
Batman Demokrasi Platformu Bileşenleri 10 Ekim Gar Katliamına ilişkin Basın açıklaması gerçekleştirdi.

BOLU İKK:
10 Ekim katliami yildonumu nedeniyle Bolu da Emek ve Demokrasi Güçleri olarak TMMOB Bolu İKK'nın da katılımıyla ortak basın açıklaması düzenlendi. Bolu Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim 2015 yılında Ankara Garı önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri anmak amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 5 yıl önce bugün Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden 103 arkadaşımızın unutulmadığı belirtildi.

BURSA İKK:
DİSK-KESK-TMMOB ve Bursa Tabip Odası Bursa bileşenleri, 10 Ekim Katliamının 5. yılı dolayısıyla ortak bir basın açıklaması yaptı. Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasını TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferudun Tetik yaptı.

DENİZLİ İKK:
10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenler Denizli’de de anıldı. Denizli Çınar Meydanı’nda gerçekleştirilen anma törenine Denizli Emek ve Demokrasi Bileşenleri katıldı.

DİYARBAKIR İKK:
Emek ve Demokrasi Platformu 10 Ekim katliamının 5. yılında, Diyarbakır’da AZC Plaza’nın önünde açıklama yapmak istedi. Yoğun önlem alan polis, burada açıklama yapılmasına izin vermedi. Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri daha sonra Eğitim Sen 1 No'lu şubeye yürüdü. Burada platform adına TTB Eş başkanı Mehmet Şerif Demir açıklama yaptı.

GAZİANTEP İKK:
Gaziantep Yeşilsu meydanında gerçekleşen ve polis ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı anma törenine DİSK, KESK, TMMOB, TTB temsilci ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Hayatını kaybedenlerin anısına platform adına konuşma yapan TMMOB Gaziantep İKK Sekreteri ve MMO Gaziantep Şube Başkanı Aykut Kocalar  “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” diyenlere düşmanca saldırdılar. “Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingimize savaştan, gerilimden, kaostan, kutuplaşmadan beslenen karanlık odaklar katliamla cevap verdiler.” dedi.

HATAY İKK:
Hatay emek ve demokrasi güçleri saat 16.00’da 10 Ekim katliamıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Saat 10.04’te TMMOB Hatay İKK 10 Ekim şehidimiz Necla Duran’ı mezarı başında andı.

İSTANBUL İKK:
İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak üzere Kadıköy İskele Meydanında kitlesel bir tören düzenledi. 10 Ekim Cumartesi günü saat 18’de başlayan törene DİSK üyesi sendikalarımız da katılım gösterdi. Burada yapılan ortak basın açıklamasında “Tüm sorumluların yargılanması ve hesap vermesi için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkenin işçileri, emekçileri ve ezilen halkları olarak emeğin haklarını, barışı ve demokrasiyi mutlaka kazanacağız.”

İZMİR İKK:
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen basın açıklaması Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlendi. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına okunan basın açıklamasının ardından Kordon’a yürünerek denize karanfiller bırakıldı.

KIRKLARELİ İKK:
Ankara Garı katliamının 5. yılında, Kırklareli'nde TMMOB Kırklareli İKK'nın da içerisinde yer aldığı Kırklareli Emek Platformu tarafından anma ve basın açıklaması yapıldı. Anma ve basın açıklaması etkinliği saat 13.00'de Kırklareli Öğretmenevi önü Özgürlük parkında yapıldı. Anma etkinliğinde konuşmaların ardından saygı duruşu yapılarak basın açıklaması okundu ve hayatını kaybedenlerin fotoğrafları üzerine kırmızı karanfiller bırakıldı.

KOCAELİ İKK:
Ankara Gar Katliamının 5. yılı dolayısıyla İzmir Sabri Yalım Parkı'nda anma programı ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Etkinliğe DİSK, KESK, TMMOB, TTB örgütleri Kocaeli temsilcilikleri de katıldı.

MALATYA İKK:

SAMSUN İKK:
DİSK-KESK-TTB-TMMOB 10 Ekim Katliamı ortak basın açıklaması ile anıldı.

TEKİRDAĞ İKK:
10 Ekim 2015 Ankara’da yaşanan Gar Katliamını anma ve lanetleme basın toplantısı gerçekleştirildi. Tekirdağ TMMOB, TTB, KESK ve DİSK Platformu “Unutmadık, unutturmayacağız.” Dedi.

ZONGULDAK İKK:
Zonguldak Demokrasi Platformu, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren yurttaşlar için anma töreni düzenledi. Yapılan açıklamada, "Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Katledilen arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız" denildi.