İSTANBUL İKK: HUKUKSUZ İHRAÇLAR SON BULSUN!

28.12.2017

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 28 Aralık 2017 tarihinde MMO İstanbul Şubesi Konferans Salonunda saat 11.00’de bir basın toplantısı düzenleyerek KHK ile görevlerinden alınan Özcan Doğan ve Hüseyin Mercan’ın işlerine iadelerini talep etti.

FMO İstanbul Şube Başkanı Alper Mertoğlu, HKMO İstanbul Şube Başkanı Alişan Çalcalı, Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı Görkem Doğan ve KHK ile görevlerinden ihraç edilen Hüseyin Mercan ve Özcan Doğan’ın da birer konuşma yaptığı toplantıda açıklamayı TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik okudu.

Açıklama şöyle:

HUKUKSUZ İHRAÇLAR SON BULSUN!

ÖZCAN DOĞAN ve HÜSEYİN MERCAN GÖREVİNE İADE EDİLSİN!

15 Temmuz Darbe Girişimine karışanları bertaraf etme gerekçesiyle 3 ay süreyle ilan edilen Olağanüstü Hal Rejimi, on yedinci ayını doldurdu. On yedi aydır devam eden Olağanüstü Hal Rejimi boyunca parlamentonun yetkileri gasp edilerek çıkartılan toplam 30 Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemeler, Türkiye’yi hızla karanlığa doğru sürüklüyor. 24 Aralık sabahı yayınlanan 695 ve 696 Sayılı KHK’larda yapılan düzenlemeler, içine sürüklendiğimiz bu karanlığın en açık göstergesidir.

2756 kamu emekçisinin daha hukuksuz biçimde ihraç edildiği bu KHK’lar, tutuklu sanıklara tek tip elbise uygulamasından Yargıtay’a yeni üyeler atanmasına, taşeron işçilerden Varlık Fonu’na dış borç yetkisine, herhangi bir kamu görevi taşımayan sivillerin “terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında” hukuki sorumsuzluk getirilmesi gibi şiddeti özendiren, toplumsal çatışmayı körükleyen düzenlemeleri de içermektedir.

Son çıkan KHK’lar ile Fizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Üyesi Özcan DOĞAN, memur olarak görev yaptığı Sağlık Bakanlığı’ndan ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şube Üyesi Taylan Hüseyin MERCAN, öğretim görevlisi olarak görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi’nden hukuksuz ve gerekçesiz bir şekilde ihraç edildi.

Darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran TMMOB ve EĞİTİM-SEN üyelerini de içine alan bu cadı avına bir an önce son verilmelidir. Geç olmadan, halk iradesini görmezden gelen, güçler ayrılığı ilkesini tanımayan, parlamentonun yasama yetkisini gasp eden bu düzenlemeler geri alınmalı, OHAL Rejimine son verilmeli, ihraç edilen Özcan DOĞAN ve Hüseyin MERCAN, vakit kaybetmeden görevlerine iade edilmelidir.

Aşağıda imzası bulunan kurumlar olarak Özcan DOĞAN ve Hüseyin MERCAN ile dayanışma içinde olduğumuz bildirir, hiçbir gerekçe gösterilmeden kamu görevinden çıkartılmasının takipçisi olacağımızın ve görevine iadesi için mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TMMOB İSTANBUL İL KOORDİNASYON KURULU