METALURJİMO: SOMA FITRAT DEĞİL KATLİAMDIR

13.05.2021

TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Soma Maden Faciasının yıl dönümü dolayısıyla 13 Mayıs 2021 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

SOMA FITRAT DEĞİL KATLİAMDIR

13 Mayıs 2014 tarihinde aralarında 5 maden mühendisinin de yer aldığı –resmi açıklamaya göre- 301 maden emekçisi göz göre göre ölüme gönderildi.

O gün bugündür Soma için adalet isterken; 7 yıl önce “çizmemi çıkarayım sedye kirlenmesin” , “önce Mahmut’u çıkarın karısı hamile” diyen insanları ve o insanlığa tekme atıp, faciayı “işin fıtratında var” diye açıklamaya çalışanları unutmadık.

Kaybettiğimiz emekçilerimizin acılarını bugün halen yüreğimizde hissediyor ve ölümlerinin 7. yılında onları saygıyla anıyoruz.

TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası olarak bizler, tüm mühendislik  faaliyetlerinin bilim ve tekniğin ışığında, doğayla barışık ve insanın yaşam hakkına saygılı bir biçimde yapılabileceğini biliyoruz.

Ve

Soma için adalet istiyoruz.

TMMOB

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI