TMMOB ADANA İL KOORDİNASYON KURULU 2014-2015 FAALİYET DÖNEMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

25.03.2016

Adana İl Koordinasyon Kurulu 2014-2015 Faaliyet Dönemi Değerlendire Toplantısı, 23 Mart 2016 tarihinde TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı'nın da katılımı ile Adana Ziraat Mühendisleri Odası’nda gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan TMMOB Adana İKK Sekreteri ve MMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Emir Kavi, son iki yılın eylem ve etkinlikleri hakkında bilgi verdi. “Zor zamanları omuz omuza aşmak birliğimizin mayasında var” diyen Kavi, geçmişten bugüne bize kararlılık bayraklarını emanet eden yönetim kurullarında görev alan tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu’nun düzenlendiği 2014-2015 dönemi eylem ve etkinliklerin sinevizyon gösteriminin ardından söz alan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı şöyle konuştu:

“Katliamlara, bombalara, bunca baskıya rağmen örgütlülüğüne, mesleğine sahip çıkan güzel yürekli, aydınlık yüzlü sevgili yol arkadaşlarımla birlikte omuz omuza mücadele etmekten onur duyduğumu belirtmek isterim. Adana’da TMMOB Örgütlülüğü’nün son iki yılda yaptığı çalışmaları tekrar gözlemleyince, Türkiye’nin her yerinde aynı yüreği aynı sorumluluğu taşıdığımızı tekrar hissettim.

Bu kötü günlerde bilimden, emekten, halkından yana tavır alanların daha fazla kenetlenmesi, bir araya gelmesi ve üretmesi gerekir. Bu anlamda TMMOB, üzerine düşen sorumluluğun farkında olarak eksik bırakmadan yoluna devam edecektir.

Son iki yıllık çalışma döneminde, TMMOB Adana Örgütlülüğümüz önemli çalışmalar gerçekleştirmiş, her açıdan ciddi mesafeler kat etmiş. Bugün arkadaşlarımızdan beklenen, durumun muhafazası değil daha ileriye gidilmesidir. Bugüne dek emeği bulunan bütün arkadaşlarımıza, geçmiş dönem Şube Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Oda Organlarında görev alan üyelerimize, Odalarımızın geleceği olan öğrenci üyelerimize, özellikle TMMOB çalışanlarımıza kısaca katkı sunan tüm örgütlü üyelerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de sorumluluk alarak davranan yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.’’

Değerlendirme toplantısı, ZMO Adana Şube Lokali’nde, yeni dönem Şube Yönetim Kurullarında görev alan üyelerin tanışma kokteyli ile sona erdi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, ayrıca gün içerisinde MMO Adana Şube ziyaretinde bulundu. MMO Adana Şube Öğrenci üyeleri ile buluşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Oda Kuruluş Amacı, Faaliyetleri ve Oda-Öğrenci ilişkileri üzerine söyleşi gerçekleştirdi.