TMMOB "ÇÖPLER ALTIN MADENİNİN ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞINA ETKİLERİ" PANELİNE KATILDI

30.11.2022

TMMOB, Erzincan Ziraat Odası'nın 29 Kasım 2022 tarihinde düzenlediği "Çöpler Altın Madeninin Çevre ve Halk Sağlığına Etkileri Paneli"ne katıldı.

Etkinliğe TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, TMMOB Hukuk Müşaviri Ekin Öztürk ve Metalurji Mühendisi Cemalettin Küçük katıldı. Panelde, Erzincan Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik, Metalurji Mühendisi Cemalettin Küçük, Doktor Nasır Nesanır, Avukat Ümit Altaş sunum yaptı. TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül'de katılımcıları selamlayarak TMMOB tarafından, Erzincan ili, İliç ilçesi Çöpler mevkiindeki Anagold Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Çöpler Kompleks Madeni 2. Kapasite Artışı ve Flotasyon Tesisine ilişkin olarak verilen ÇED Olumlu Kararına karşı açılan dava konusunda bilgi vererek 30 Kasım 2022 Çarşamba günü Erzincan İdare Mahkemesinde görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Panel, katılımcıların katkıları ve soru cevaplar ile devam etti