TMMOB HEYETİ ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE GÖRÜŞTÜ

22.03.2018

TMMOB Heyeti, 21 Mart 2018 tarihinde Eskişehir Alpu Bölgesine yapılmak istenen termik santraline lişikin yaptığı teknik incelemenin ardından TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu bileşenleri ile birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile görüştü.

Toplantıya TMMOB Heyeti ve TMMOB Eskişehir İKK'nın yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydın Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirleri, Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri hukukçuları ve bürokratları katıldı.

Toplantıda konunun teknik ve hukuki yönleri uzmanları ve ilgilileri ile tartışılarak sürecin bilgi paylaşımı ile sürüdürlmesi gerektiği vurgulandı. TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, TMMOB Enerji Komisyonu Başkanı Nedim Bülent Damar  ve Jeoloji Mühendisleri Odası Avukatı Mehmet Horuş sürece ilişkin bilgilendirme yaparak salondan gelen soruları yanıtladı.

Daha sonra Heyet adına açıklama yapan Dersim Gül; " Eskişehir halkının ciddi duruşu bizleri etkiledi. Bizler de üzerimize düşen toplumsal çalışmaları yerine getiriyoruz. Eskişehir’de başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediyelerin duyarlılığı bizlere güç vermektedir. Bu sürecin toplumsal ayağı da en az hukuki boyutu kadar önemlidir. Halkımız doğru şekilde bilgilendirilmeli, proje ile ilgili karar süreçlerinde Eskişehir halkının katılımı sağlanmalı, demokratik ve şeffaf süreçler izlenmelidir. Proje ile ilgili her türlü hukuki süreçlerin içerisinde yer alacağız ve termik santral ile ilgili hazırladığımız teknik raporu en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.