AKKUYU NÜKEER GÜÇ SANTRALİ ÇED RAPORUNA İLİŞKİN DAVA GÖRÜLDÜ

22.11.2017

Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımına ilişkin oluşturulan Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na verilen ÇED Olumlu kararına yönelik olarak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Barolar Birliği tarafından açılan dava 22 Kasım 2017 tarihinde Danıştay'ta görüldü.

Danıştayda görülen davaya TMMOB adına TMMOB Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Poyraz, Cemalettin Küçük, Teknik Görevli Eren Şahiner, Hukuk Danışmanı Ekin Öztürk, TMMOB Enerji Çalışma Grubu Başkanı Nedim Bülent Damar, MMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz, Prof. Dr. Ali Gökmen ve Prof. Dr. İnci Gökmen, Av. Nurten Çağlar Yakış, Av. Cömert Uygar Erdem ve Av. Hayati Küçük katıldı.

Duruşmada Cemalettin Küçük, Prof. Dr. İnci Gökmen, Prof. Dr. Ali Gökmen, Oğuz Türkyılmaz, Nedim Bülent Damar, Nurten Çağlar Yakış, Cömert Uygar Erdem davaya ilişkin mütalaalarını mahkeme heyetine sundular. Davanın duruşması, karar daha sonra açıklanmak üzere sonlandırıldı.