HKMO: GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ GASP EDİLEN KPSS BİR AN ÖNCE İPTAL EDİLMELİDİR

03.08.2022

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 3 Ağustos 2022 tarihinde 'Gençlerimizin Geleceği Gasp Edilen KPSS Bir An Önce İptal edilmelidir' başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ GASP EDİLEN KPSS BİR AN ÖNCE İPTAL EDİLMELİDİR

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen ve birçok kişinin kamuda görev yapabilmek için büyük bir emek harcadığı Kamu Personel Seçme Sınavı sonrası, paylaşılan görsellere göre bir yayınevi tarafından hazırlanan deneme sınavı kitaplarındaki bazı soruların birebir aynısının 2022 KPSS’de çıkmış olması, akabinde ÖSYM’nin durumu hızlıca yalanlaması üzerine ÖSYM başkanının görevden alınması bazı kişilere soruların servis edildiğini ve binlerce insanın emeğinin çalındığını açıkça ortaya koymaktadır.

Başta bu sınava girmiş olan üyelerimiz olmak üzere birçok insanın geleceğini yakından ilgilendiren bu olayla ilgili sorumluluğu olan herkes hesap vermeli ve yargılanmalıdır. Geçmiş yıllarda FETÖ yapılanmaları ile soruların bazı kesimlere servis edilerek milyonlarca gencin hakkının yenmesi, 15 Temmuz süreci sonrası bu yaşananlardan ders alınmayıp başka cemaat yapılanmalarının devletin tüm kademelerinde örgütlenmesinin sağlanması, yine meslek alanımızla ilgili olarak LİHKAB sınavı sürecinde bir yayın evinin sorularının birebir aynısının sınavda sorularak üyelerimizin hakkının gasp edilmesi ve açığa çıkarılması sonrası sınavın iptal edilmesi süreçlerinden ne yazık ki hiç ders alınmadığı ortadadır.

Son yıllarda KPSS puanı ile yapılan alımlardaki kontenjan sayılarının düşürülmesi, bu sınava girip başarılı olanlar için zaten zor bir durum iken geleceğini bu sınav sonucuna göre şekillendirmek isteyen binlerce insanın bir de usulsüzlük ile karşılaşması olayın vahametinin bir başka göstergesidir. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik zorluklar sebebiyle iş bulamayan, kendi işini kuramayan ve umudunu kamuya atanmakta gören insanların emeğini ve umudunu yok saymak vicdansızlığın, yolsuzluğun ve hırsızlığın en büyüğüdür.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak 2022 Kamu Personel Seçme Sınavının bir an önce iptal edilmesi gerektiğini ve yaşanan hırsızlık ile ilgili tüm gerçeklerin ortaya çıkarılması ve sorumluluğu olanların yargılanması için sürecin mutlaka takipçisi olacağımızı üyelerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

TMMOB

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası