İSTANBUL’DA ROJAVA VE ORTADOĞU’DAKİ KATLIAMLARA KARŞI YÜRÜYÜŞ

29.09.2014

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin çağrısı ile çok sayıda siyasi parti ve gençlik örgütleri, Rojava ve Ortadoğu`da IŞİD eliyle sürdürülen katliamlara dur demek, barış, özgürlük talebini yinelemek üzere 27 Eylül Cumartesi günü Taksim Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi'ne yürüdü.

Sınırı aşarak Kobanê'ye geçen ve aralarında gazeteciler ile siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu kişiler ile binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, "Rojava ve Ortadoğu'daki katliamlara son" pankartı açılarak, "Bijî berxwedana Kobanê", "Katil IŞİD işbirlikçi AKP" sloganları atıldı.

Yapılan yürüyüşün ardından söz alan sendika ve siyasi parti temsilcileri Kobanê direnişini selamladı. Ortak açıklamayı yapan TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Süleyman Solmaz, "Tüm dünyanın karşı olduğunu ilan ettiği, yaptığı katliamların insanlığa karşı yapılmış bir suç olarak gördüğü IŞİD, AKP hükümeti tarafından kollanmaktadır" dedi. Rojava'nın Ortadoğu halkları için pandoranın kutusundan çıkan umut olduğunu kaydeden Solmaz, "T.C yüzünü halklara çevirmeli. Katliamlara karşı bir an önce savaş yerine barıştan yana tutum almalıdır. Kobanê'ye kapılar barış için açılmalıdır" diye konuştu.