TMMOB KOCAELİ İKK: ADA EKSPRESİ GÜNDE 24 SEFER YAPMALIDIR

17.03.2021

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu ile TMMOB Kocaeli ve Sakarya Bileşenleri, Adapazarı Garı ile İstanbul Pendik İstasyonu arasında çalışan Ada Ekspresi treninin 7 vagon olarak 24 sefer yapması gerekliliği üzerine 17 Mart 2021 tarihinde bir basın açıklaması yaptılar.

Pandemi gerekçesiyle 30 Mart 2020 tarihinden itibaren seferleri durdurulan  Adapazarı Ekspresinin,  20 Mart 2021 tarihinden itibaren günde karşılıklı 3 sefer yapacak şekilde yeniden başlatılacağının açıklanması üzerine; TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu ve TMMOB Kocaeli Bileşenleri, tren seferlerine ilişkin bir kez daha basın açıklaması yaptı.

Açıklamada;

"Bilindiği üzere TMMOB olarak 9 Şubat 2021 tarihinde kamusal fayda açısından önemini belirterek Ada Ekspresi seferlerinin yeniden başlatılması gerekliliğini kamuoyu ile paylaştık ve eş zamanlı olarak TCDD Taşımacılık A.Ş  Genel Müdürlüğü’ne bu talebimizi ilettik. Sakarya ve Kocaeli halkının da destek verdiği talebimize, ilgili kurum tarafından "yeniden normalleşme kurallarının güncellenmesi ile anahat ve bölgesel trenlerimizde belirlenen sağlık kurallarına uygun olarak hizmet verileceği’’ şeklinde yanıt verildi.

Talebimizi tekrarlıyoruz: Gerek Kocaeli ve Sakarya halkının, gerekse TMMOB'nin Kocaeli ve Sakarya Birimlerinin daha önce de talep ettiği üzere, Adapazarı Ekspresinin 2012 öncesinde olduğu gibi, o dönemlerde açık olan tüm durakların hizmete açılması sağlanarak herbiri en az 7 vagondan oluşan trenlerin günde en az 24 sefer yapmasıdır.

TMMOB olarak kamusal menfaati gözetmek  ve halkımızın güvenli, konforlu ve ekonomik ulaşım hakkından yararlanmasını sağlamak adına Ada Ekspresi tren seferlerinin başlatılması ve etkin şekilde sürdürülmesi konusundaki talebimizin takibini yapacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. "denildi.