TMMOB, ŞEBNEM FİNCANCI KORUR DURUŞMASINDA DAYANIŞMA İÇİN BULUNDU

11.01.2023

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince yargılandığı davanın karar duruşması 11 Ocak 2023 tarihinde Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. TMMOB Yöneticileri dayanışma için adliyedeydi.

TMMOB İstanbul İl Kooordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Avcı, TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Feramuz Aşkın ve TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Turğay Erkan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile dayanışma için adliyedeydi.

Çağlayan Adliyesi önü, önceki duruşmalarda olduğu gibi sabahın erken saatlerinden itibaren kolluk kuvvetleri tarafından, TOMA araçları ve demir bariyerler ile ablukaya alındı. Duruşma öncesindeki basın açıklamasına hekimler beyaz önlükleriyle katıldı. Çağlayan Metro çıkışında bir araya gelen onlarca kişi, Fincancı için adalet talep etti.

Açıklamada konuşan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, TTB’nin, üçüncü defa demokrasisi ve hukuku açısından yaşanaan utanç verici bir dönemin sonlanması için toplanıldığını belirterek; “Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın duruşması az sonra başlayacak. Dün, 10 Ocak 2023 Pazartesi günü ise Ankara’da TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınması için açılmış olan davanın duruşmasındaydık. Bu adliyelerin önünde bizlere bedel ödetme niyetinde olanlar şunu bilmeliler, tarihin çöp sepeti bu niyeti besleyenlerle doludur” dedi.

Tamamen siyasi hedeflerle ve hukuksuzlukla sürdürülen sürecin sonlandırılmasını, hukuki hiçbir dayanağı olmayan kararlarla halen tutuklu bulunan Merkez Konseyi Başkanımız Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın derhal serbest bırakılmasının beklendiğini ifade eden Ökten şunları söyledi: “Geldiğimiz noktada mevcut iktidar çevreleri topluma demokrasi ve halk sağlığı için yıkım dışında bir şey vaat etmemektedir. Bu yıkım, hekimlerin meşru örgütü olan TTB’nin yargı eliyle muktedirler tarafından baskı altına alınmasında, Merkez Konseyi Başkanı’nın keyfi ve hukuksuz bir biçimde tutuklanmasında kendini göstermektedir.”

Sürecin hep birlikte, dayanışmayla aşacağını vurgulayan Ökten; “Şebnem Hocamızı özgürlüğüne kavuşturacağımızı ve yine hep birlikte hekimlik değerleri, mesleki bağımsızlık, toplumun sağlık hakkı, demokrasi ve özgürlük için mücadelemizi sürdüreceğiz. Geçmişte olduğu gibi bugün de kazanan, hekim meslek örgütümüz olacaktır” dedi.