04.04.2020

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin salgınla etkin mücadelede halkın sağlığını, işini ve aşını korumak için imzaya açtığı 7 acil önlem çağrısına kurum ve kişilerden büyük destek geldi. Kısa zamanda on binlerce kişi ve kurumun destek verdiği kampanyaya atılan imzalar yayınlandı.

03.04.2020

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 2 Nisan 2020 tarihli Birgün Gazetesi'ndeki köşesinde, iktidarın duyarsızlığı ve siyasal öncelikleri nedeniyle bir türlü alınmayan önlemler ev emek-meslek örgütlerinin çabaları üzerine yazdı.

01.04.2020

Türk Tabipleri Birliği COVID-19 İzleme Grubu, COVID-19’un etkeni olan SARS CoV-2’nin nasıl bulaştığına ve nasıl korunabileceğimize ilişkin yeni bir bilgi notu yayımladı. COVID-19’un yayılımına ilişkin en çok sorulan soruların yanıtlarını içeren bilgi notunda, korunmaya ilişkin öneriler de bir kez daha hatırlatılıyor.

31.03.2020

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Covid-19 salgını ile etkin mücadelede halkın sağlığını, işini ve aşını korumak için 7 önlem açıkladı. Kişi ve kurumların imzasına açılan ortak metni ve imza formunu yayımlıyoruz.

31.03.2020

TMMOB, ekolojik bir yıkım öngören Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan plan değişikliğine ilişkin “Yürütmenin Durdurulmasina ve İptali” istemiyle dava açtı.

27.03.2020

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 27 Mart 2020 tarihli Birgün Gazetesi'ndeki köşesinde, halk kendi olanakları ve dayanışma ağlarıyla salgınla mücadele etmeye çalışırken AKP'nin fırsatçı uygulamaları üzerine yazdı.

23.03.2020

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, 17 Mart'ta resmi kaynaklarca gerçekleştirilen Koronavirüs (Covid-19) adlı virüsün ülkemizde yarattığı ekonomik ve sosyal krize ilişkin toplantıda alınan kararları eleştirerek 22 Mart 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

20.03.2020

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 20 Mart 2020 tarihli Birgün Gazetesi'ndeki köşesinde, hükümetin Koronavirüs salgınıyla mücadelesi ve açıklanan ekonomik tedbirler üzerine yazdı.

13.03.2020

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 13 Mart 2020 tarihli Birgün Gazetesi'ndeki köşesinde, dünya çapında bir salgına dönüşen Koronavirüs Enfeksiyonuyla mücadele sırasında öğrendiklerimiz ve çıkardığımız dersler üzerine yazdı.

12.03.2020

TMMOB tarafından açılan dava sonucu Danıştay’ın üçüncü kez verdiği yürütmenin durdurulması kararının ardından bu kez Bakanlıkça, 11.03.2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yapı ruhsatları yeniden düzenlenerek; formlarda imza hanelerine ve ruhsat formlarının meslek odalarına gönderilmesi kuralına yeniden yer verildi.