15-16 HAZİRAN 1970 DİRENİŞİNİN 47. YILINDA TMMOB DİSK'E DESTEK VERDİ

16.06.2017

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası ve ASMMMOB'nin de katılımıyla Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ankara Bölge Temsilciliği, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 47. yılında Madenci Anıtı önünde direniş çağrısı yaptı.

“Kıdemi Değil Taşeronu Kaldır”, “Saraya Değil emekçiye bütçe” sloganlarıyla OHAL uygulamalarına ve kıdem tazminatının fona devredilmesine  karşı direniş çağrısı yapan DİSK üyesi işçiler, grev ertelemelerinin de sona ermesini istedi. DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün yaptığı basın açıklamasında, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 47 yıldır işçi sınıfına rehberlik ettiğini söyledi. İş güvencesi için, demokrasi ve adalet için, gelecek için direnen bütün direnişçileri selamlayan Görgün, Ankara'dan İstanbul'a gerçekleşen “Adalet Yürüyüşü”nü de desteklediklerini ifade etti. 15-16 Haziranın ışığında hukuksuzluklara, grev yasaklarına, kıdem tazminatı gaspına karşı ve kadro hakkı için direnmenin hak olduğunu dile getiren Görgün, hükümete kıdem tazminatını değil, taşeronu ve OHAL'i kaldırma çağrısı yaptı.