CEMİL CANDAŞ’IN ADI ŞİŞLİ KENT KÜLTÜR MERKEZİ’NE VERİLDİ

14.10.2016

Şişli Belediye Başkan Yardımcısıyken makamında haince uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını kaybeden Harita Mühendisi Cemil Candaş’ın adı Şişli Belediyesi’nce alınan karar üzerine Şişli Kültür Merkezi’ne verildi.

Cemil Candaş, Şişli Belediyesi’nde önce imar müdürü ve daha sonra  teknik  başkan yardımcılığı görevine  atandı. Yaklaşık bir yıl süren görev süresi içerisinde ilk andan  itibaren rüşvet ve imar yolsuzluğu düzenine karşı savaş açmış, bu nedenle de iskân çeteleri ve onların siyasi ortaklarının hedefi olmuştu.

Cemil Candaş’ın adı 13 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen anma töreniyle Şişli Kent Kültür Merkezi’ne verildi.

Törene  Cemil Candaş’ın ailesi, Şişli Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri, TMMOB,  HKMO ve diğer odaların üyeleri, KESK üyeleri,  belediye çalışanları ve diğer sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı. Katılımın yoğun olduğu törende TMMOB Yönetim Kurulu adına Ali Fahri Özten bir konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda ortak dil;  toplumcu ve halk yararına belediyecilik ve yerel hizmet anlayışı,  insan sevgisi, barış, demokrasi, özgürlükler, kent ve kültür varlıkları ve doğal varlıkların korunması, hırsızlık ve yolsuzluklara karşı mücadele, dürüstlük ve güvenin hakim kılınması, karanlık ve rantçı çetelerden ve siyasi uzantılarından hesap sorulması ve karanlık köşelerinde onursuz bir yaşamla baş başa kalmaya mahkum edilmeleri, sürecin asla unutulmaması ve her aşamasında takip edilmesi, bilimsel ve sosyal etkinliklerle onurlu ve toplumcu duruşumuzun geniş platformlara aktarılması şeklinde ortaya konuldu.

TMMOB, gerek HKMO gerekse TMMOB kurullarında aldığı görevlerinde TMMOB ilkelerini ve anlayışını savunan ve kamu hizmetinde de bu düşünceleri yaşama geçirmek için mücadele eden  Cemil Candaş’ın haince görevi başında katledilmesini asla unutmayacak, unutturmayacak ve sürecin  takipçisi olacaktır.

Işıklar içinde sevgi ile anıyoruz.