DENİZLİ İKK TMMOB HAFTASI ETKİNLİKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

25.10.2016

Denizli İl Koordinasyon Kurulu tarafından 17-22 Ekim tarihleri arasında TMMOB Haftası kapsamında hazırlanan program, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’ın da katıldığı Gençlik Forumu ile sona erdi. Program, CHP Denizli Milletvekili Melik Basmacı, TMMOB’ye bağlı odaların şube yöneticileri ve temsilcileri ile öğrenci üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz yaptığı konuşmada; “Türk Mühendis ve Mimar Odaları birliği; bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancılarının ve halkın ortak çıkarlarını koruyup geliştiren bir örgüttür. 1908 yılında kurulan Mühendisler Mimarlar Derneği’nden beri yasalarla kurulan ve korunan bir örgüttür. Biz Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 135. maddesi ile kurulmuş bir örgütüz. Bu madde ile kurulan tüm örgütler demokratik yapılardır, o nedenle bizim örgütümüz de demokratik bir yapıdır.

Önceden beri iktidarın hedefinde olan TMMOB, OHAL döneminde daha fazla baskı ve sindirme politikalarına maruz kalmaktadır. Ancak, örgütümüzün Anayasal bir kuruluş olduğu kimse tarafından unutulmamalıdır. Biz iktidarların değil, yasaların verdiği yetki ile kamu görevi yapıyoruz. TMMOB şimdiye kadar kimseye diz çökmedi, bundan sonra da çökmeyecek. Onurlu ve haklı mücadelesini sürdürmeye devam edecek!” dedi.