HKMO: 12 EYLÜL ZİHNİYETİNİN KARŞISINDAYIZ!

12.09.2024

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 12 Eylül Darbesi'nin 44. yıldönümü nedeniyle 12 Eylül 2024 tarihinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

1980 yılında gerçekleşen 12 Eylül askeri darbesi; demokrasiye, hak ve özgürlüklere ket vuran, 24 Ocak kararları ile sermayedarların faturasının halka ödetildiği bugünkü piyasacı ekonomi politikasını yürürlüğe koyan, sonrasında getirilen düzenlemelerle baskı ve sansürü olağan hale getirmeye çalışan, eğitim sisteminden basın özgürlüğüne, insan haklarından adalete her değerin içini boşaltmaya çalışan, ülke tarihimizin kara lekelerinden biridir.

12 Eylül olgusu, uzun yılları kapsayan bir etkiyle halen süregelmektedir. Siyasi iktidarların uyguladığı ve halkı her geçen gün zor sokan ekonomik, siyasal ve toplumsal politikalar; 12 Eylül anlayışının birer yansımasıdır.

12 Eylül anlayışına, askeri, sivil her türlü darbe ve darbe girişimine ve darbeci zihniyetlere her zaman karşı olduğumuzu belirtiyor; Cumhuriyetimize, hukuka, insan haklarına ve özgürlüklere, laik ve demokratik değerlere her zaman ve her koşulda sahip çıkmaya devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası