HKMO: DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR

17.08.2017

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Marmara Depreminin 18. yıldönümü dolayısıyla 17 Ağustos 2017 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 18. yıldönümünde toplumun tüm kesimlerini ve sorumlu yöneticilerini "ülkemizin deprem gerçekliliği ve afet tehlikelerine karşı" bir kez daha uyarıyoruz.

Yaşananlar göstermektedir ki, Türkiye‘de olası bir deprem başta olmak üzere, tüm doğal afetlere karşı ciddi ve gerçekçi önlemler alınmamaktadır.

Yönetim anlayışı bilimsel ve teknik doğrulardan uzaktır. Kaderci yaklaşımlara terkedilmiştir.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak, yarın çok geç olmadan, telafi edilemez can ve mal kayıpları yeniden yaşanmadan, deprem ve afetlerle mücadele için ilgili ve sorumlu siyasal iktidarı bir kez daha göreve çağırıyoruz.

İnsan yaşamı ve toplum adına verilecek her türlü çalışma ve mücadelede, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak aktif bir şekilde yer alacağımızı,

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

TMMOB