İMOK: BASINI BASKILANMIŞ DEMOKRASİ OLMAZ!

08.12.2016

Aralarında TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun da yer aldığı İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) yönetici ve üyeleri Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu yönetici ve yazarlarının bir an önce görevlerine iade edilmeleri ve basın üzerindeki baskılara son verilmesi talebini dile getirmek üzere 7 Aralık 2016 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi’ne dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

İstanbul Tabip Odası, İstanbul Barosu, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yöneticileri 7 Aralık 2016 18.00’de Şişli Meydanı’nda buluştular ve toplu halde Cumhuriyet Gazetesi’ne gittiler. Kurum temsilcileri Cumhuriyet Gazetesi önünde birer konuşma yaparak destek ve dayanışma duygularını ifade ettiler.

Basın açıklamasının ardından kurum temsilcileri Cumhuriyet Gazetesi Yöneticileri ile bir görüşme gerçekleştirdi.