İMOK: İSTANBUL ECZACI ODASININ YANINDAYIZ!

16.01.2017

Aralarında TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun da yer aldığı İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK), Sağlık Bakanlığı'nın "kuruluş amacı dışında faaliyet gösterdiği" iddiasıyla İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu'nun görevden alınması talebiyle açtığı davaya ilişkin 16 Ocak 2017 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL ECZACI ODASININ YANINDAYIZ!

Basına ve Kamuoyuna

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu bileşenlerimizden İstanbul Eczacı Odası’na Sağlık Bakanlığı'nın "kuruluş amacı dışında faaliyet gösterdiği" iddiasıyla İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu'nun görevden alınması talebiyle açtığı dava 17.01.2017’de görülmeye başlanıyor.

İstanbul Eczacı Odası’nın açıklamaları, yönetime muhalif-iktidar yakın, isimler tarafından bilinçli olarak çarpıtılmış, oda yönetimine yönelik bir linç kampanyasına dönüştürülmüştür. Durumdan vazife çıkaran Sağlık Bakanlığı ’da yönetim kurulunun görevden alınması talebiyle dava açmıştır.

Seçimlerle alamadıkları meslek odaları yönetimlerini amaç dışında faaliyet adı altında “kayyum” yoluyla ele geçirmek isteyenler bilmelidirler ki; her türlü baskıya karşın meslek odaları ifade özgürlüğü, hukukun ve demokrasinin üstünlüğünü savunmaya, doğru bildiklerini söylemeye devam edeceklerdir.

Bu vesileyle 17.01.2017 saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek olan davada ve bu süreçte bileşenimiz İstanbul Eczacı Odası ‘nın yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiririz.

İSTANBUL MESLEK ODALARI KOORDİNASYONU