MADENMO: MÜHENDİSLER GÜNAH KEÇİSİ DEĞİLDİR!

29.05.2024

TMMOB Maden Mühendisleri Odası 29 Mayıs 2024 tarihinde "Mühendisler Günah Keçisi Değildir!" başlıklı  bir basın açıklaması yaptı.

13 Şubat 2024 tarihinde Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeninde meydana gelen faciaya ilişkin bilirkişi raporu üzerine içerisinde mühendis olan 6 kişi daha tutuklanmıştır.

Soma ve Amasra’da olduğu gibi İliç’te de tüm suç mühendislere yıkılmak istenmektedir.

Gerçek sorumluları gizleyen ve görmezden gelen bir anlayışla salt mühendisleri suçlayan belgelerin, raporların toplum nezdinde de bir geçerliliği yoktur.

Mühendislerin hiçbir biçimde mağduriyete uğramamaları için birlikte davranacağımızı, güvenli ve güvenceli bir çalışma yaşamı talebimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Alın terini ve emeğini ülke madenciliğine sunan mühendisler günah keçisi değildir!

Çalışırken patronlar adına yargılanmak ve ölmek istemiyoruz!

TMMOB Maden Mühendisleri odası