METEOROLOJİMO: HAVA DURUMU ÇOCUKLARI KAMPANYASI DÜNYA METEOROLOJİ GÜNÜ İÇİN HAYATA GEÇİRİLİYOR

21.03.2024

TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası 31 Mart 2024 tarihinde "Hava Durumu Çocukları Kampanyası Dünya Meteoroloji Günü için hayata geçiriliyor." başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Dünya Meteoroloji Örgütü, gelecek nesiller adına bugün iklim eylemini harekete geçirmek için BM Kalkınma Programı ve Weather Company ile birlikte gelecekten hava tahminleri içeren yeni bir Weather Kids ( Hava Durumu Çocukları) kampanyası başlattı.

Kampanyada dünyanın dört bir yanından çocuklar hayali ile bilimsel temelli bir hava tahmini oluşturuluyor. Kampanya, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü öncesinde İklim Eyleminin Ön Saflarında temasıyla başlatıldı.

Genç TV meteorologları izleyicileri, artan sıcaklıkların insanlara ve küresel ekonomiye, dünyadaki çocukların %94’ü üzerinde öngörülen etki, gıda güvenliğine yönelik tehditler ve vergi mükelleflerinin faturalarında küresel olarak trilyonlarca ABD Doları tutarında potansiyel bir artış da dahil olmak üzere daha fazla felaket riski getirmeye devam edeceği konusunda uyarıyor.

Bölüm, çocukların güçlü bir çağrısıyla sona eriyor: “Bu bizim için sadece bir hava raporu değil. Bu bizim geleceğimiz.” Kampanya, yetişkinlerin oy kullanarak, sürdürülebilirlikle uyumlu finansal kararlar alarak ve kendi ülkelerindeki iklim çözümleri ve iklim eylemleri konusunda kendilerini eğiterek harekete geçme taahhüdünü imzalamaları için bir bağlantı sunuyor.

TMMOB
METEOROLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI