MİMARLAR ODASI: AKSARAY’DA MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!

26.08.2024

TMMOB Mimarlar Odası 26 Ağustos 2024 tarihinde "Aksaray’da Meslektaşımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklama şöyle:

21 Ağustos 2024 Çarşamba günü Aksaray’da meslektaşımız Tacinur Öztürk Gülseven’e bıçaklı saldırı girişiminde bulunulmuştur. Yapılan saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Sahip oldukları uzmanlık, sorumluluk ve yetkiler kapsamında mesleklerini yapan üyelerimize yönelik giderek artan şiddet, baskı ve ayrımcılığın sonlandırılması gerektiğini vurguluyoruz.

Meslektaşımız, şantiye şefi olarak sorumlu olduğu yapı inşaatında proje ve imar mevzuatına aykırılıklar hakkında görev ve yetkileri çerçevesinde yaptığı tespit ve uyarılar nedeniyle hedef alınmıştır.

Kentlerin kimlikli, planlı ve sağlıklı gelişmesi için toplumun nitelikli mesleki hizmetlere erişimi sağlanmalıdır. Yapı üretim sürecinin bilimsel ilkelere, yapım tekniklerine ve projesine uygun biçimde yerine getirilmesinden çıkarları etkilenenlerin; mesleki ve toplumsal sorumluluklarını yerine getiren mimarlara yönelik şiddet, suçlama ve saldırıları kabul edilemez.

Bütün yerleşmelerin fiziksel ortamını oluşturan yapı üretimi ve mekân tasarımı etkinliği olan mimarlık; yalnızca “üretim süreci” ile sınırlı değildir. Nitelikli mimarlık hizmetleri; evrensel hukuk açısından en temel insan hakkı olan sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşam hakkının sağlanmasının güvencesidir.

Meslektaşlarımız, meslek Odamız ve toplum hizmetinde mimarlık anlayışıyla sürdürdüğümüz mücadelemize yönelik giderek artan saldırı, karalama ve tehdit girişimlerini kınıyor; hukuki sürecin takipçisi olacağımızı değerli kamuoyumuzla paylaşıyoruz.

TMMOB MİMARLAR ODASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU