TMMOB 43. DÖNEM III. DENETLEME KURULU RAPORU

05.03.2015

TMMOB 43. Dönem III. Denetleme Kurulu incelemesi yapıldı.

Denetleme Tarihi               : 05 Mart 2015

Denetleme Dönemi           : 17 Ekim 2014 – 28 Şubat 2015

Denetlemeye Katılanlar:     Ramazan TÜMEN, Cemalettin SAĞTEKİN, A.Kirami KILINÇ, Abdullah MELİK

Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda; Oturum Başkanlığına Ramazan TÜMEN’i, Oturum Yazmanlığına Abdullah MELİK’i seçmiştir. Denetleme sırasında TMMOB Sayman Üyesi Bahattin ŞAHİN, Muhasebe Görevlisi İhsan AYDIN'dan mali konularda gerekli bilgiler alınmıştır.

Denetleme Kurulumuz aşağıda belirtilen hususları tespit etmiştir.

1- Yönetim Kurulu Karar Defteri incelemesinde;

a. 17 Ekim 2014 – 28 Şubat 2015 tarihlerinde 7 (yedi) toplantı yaptığı ve 115 (yüzonbeş) karar aldığı,

b. Yönetim Kurulu kararlarının usulüne uygun olarak alındığı ve imzalandığı,

c. H. Can DOĞAN tarafından vekaleten yürütülen TMMOB Genel Sekreterliğine 08 Kasım 2014 tarih ve 129. Kararla Dersim GÜL’ün atandığı,

d. 21 Şubat 2015 tarih ve 216. Kararla; Şehir Plancıları Odası’nı temsilen TMMOB Yönetim Kurulu üyeliğini sürdüren Necati UYAR’ın istifa ederek, yerine Ramize Esra Oğuz’un asıl üye olarak katılması için çağrı yapıldığı,

e. 21 Şubat 2015 tarih ve 227. Kararla; büro görevlisi kadrosunda çalışan Çiğdem Koç’un istifasının kabul edilerek, 28 Şubat 2015 tarihi itibariyle iş akdinin sonlandırılmasına karar verildiği,

görülmüştür.

2- Kasa incelenmesi;

05 Mart 2015 tarihi saat 11.00 itibariyle yapılan kasa sayımında, kasada 04 Mart 2015 tarihinden devreden 3.997,99(üçbindokuzyüzdoksanyedi Türk Lirası doksandokuz Kuruş) TL bulunduğu, bu rakamın muhasebe kayıtları ile uygun olduğu ve TMMOB 43.Dönem Bütçe Uygulama Esasları Yönetmeliği'nin 10. maddesine titizlikle uyulduğu görülmüştür.

3- Demirbaş Defteri incelemesinde;

Demirbaş Defteri'nin usulüne uygun ve düzenli şekilde tutulduğu görülmüş ve imzalanmıştır.

4-Banka Hesapları incelemesinde;

Banka mevcutlarına ilişkin hazırlanan tutanak EK-1 dedir.

5- Çek – Senet  Hesapları incelenmesinde;

Çek ve senetlerin hesaplarına ilişkin hazırlanan tutanak EK-1 dedir.

6- Defter ve Muhasebe kayıtlarının incelenmesinde;

Muhasebe kayıtlarının ve defterlerin usulüne uygun, titiz ve düzenli şekilde tutulduğu görülmüştür.

7- Oda Ödentileri;

Yapılan incelemede TMMOB 43. Dönem Bütçe Uygulama Esasları Yönetmeliği’nin 2.maddesi gereğince yapılan ödemelerin gerçekleşme durumlarını gösteren tabloların Odalara düzenli olarak gönderildiği görülmüştür.

8- Diğer Hususlar;

a-    Birlik hissesi ödentilerini bu dönem içerisinde tamamlamamış olan:

-       Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın mali durumunun incelenmesi amacıyla Kurulumuz tarafından denetlenmesinin TMMOB Yönetim Kurulu’na önerilmesine,

-       Elektrik Mühendisleri Odası’nın ödemelerini düzenli hale getirmesi konusunda uyarılmasına,

b-    Denetleme Kurulunun 29 Ağustos 2014 tarihli 1. Toplantısı 8-g maddesi gereğince TMMOB Yönetim Kurulu’nun gereken çalışmayı yapması sonucunda, İç Mimarlar Odası dışında ödemesi eksik olan Odaların Öğrenci Evi Katkı payı ödemelerinin programlı bir şekilde başladığı görülerek:

Birlik hissesi ödentilerini tamamlamamış ve Teoman Öztürk Öğrenci Evi Sosyal Tesisi Katkı Payını yapmamış olan İç Mimarlar Odası’nın mali durumunun incelenmesi amacıyla Kurulumuz tarafından denetlenmesinin TMMOB Yönetim Kurulu’na önerilmesine,

c-    Gemi Mak.İşl.M.O.,Jeofizik M.O., Metalurji ve Malzeme M.O., Meteoroloji M.O., Petrol M.O. ve Tekstil M.O.’nın, bir önceki toplantımız kararlarıyla uyarılmalarına karşın, denetleme raporlarını Birliğimize göndermedikleri görülmüştür. İlgili Odaların Denetleme kurullarının denetleme yapıp yapmadığının sorulmasına, denetlemeler yapılmışsa raporların acilen Birliğimize gönderilmesinin istenmesine, denetleme yapılmamışsa; TMMOB ve Odalar Denetim Yönetmeliği 3.1.5 maddesinin işletilerek İlgili Oda Denetim Kurullarının görevlendirilmesinin TMMOB Yönetim Kurulu’ndan talep edilmesine,

d-    Odalarımızdan gelen Denetleme raporlarının incelenmesi sonucunda; Kurulumuz tarafından hazırlanarak son iki Denetleme Çalıştaylarında Odalarımıza iletilen Denetim Raporu formatında belirtilen asgari bilgilerin bulunmadığı görülmüştür. Anılan formatta bulunan bilgilerin Odalar denetim raporlarında bulunması hususunun  tüm odalara bildirilmesine,

karar verildi.

Ramazan TÜMEN (Denetleme Kurulu Üyesi), Cemalettin SAĞTEKİN (Denetleme Kurulu Üyesi), A.Kirami KILINÇ (Denetleme Kurulu Üyesi), Abdullah MELİK (Denetleme Kurulu Üyesi)

EKLER :

EK-1 Kasa-Banka Tutanağı