TMMOB BATMAN İKK: MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

26.03.2024

TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu 21 Mart günü Batman’da mimar meslektaşımıza yönelik gerçekleştirilen vahim saldırıya ilişkin 26 Mart 2024 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

21.03.2024 tarihinde Batman’da meydana gelen vahim saldırıda mimar meslektaşımızın hayatına doğrudan kastedilmiştir. İskan sürecinde suçlu arazi sahibi tarafından mahkeme ile haklılığı sabit olmasına rağmen, karara verilen tepki ile meslektaşımızın ofisine kesici aletle yapılan saldırı sonucunda meslektaşımız ağır yaralanmıştır. Şu an meslektaşımızın tedavi süreci devam etmektedir. Meslektaşımızın uğramış olduğu canice ve vahşice saldırıyı esefle kınıyoruz ve bu tutumları kabul etmiyoruz. Mimarlar Odası Batman Şubesi ve TMMOB Batman İKK olarak bu olayın hukuki sürecini takip edeceğiz. Travmatik sonuçlar doğuran bu olayın ivedilikle cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Son dönemlerde meslek haklarının ve onurunun ayaklar altına alınması. Toplum nezdinde değersizleştirilmesi bu vahim olayın yaşanmasına sebep olan altlıkları oluşturmuştur.

Mimarlık ve mühendislikler, teknik ve sanatsal boyutuyla saygı gösterilmesi ve toplum yaşayışı için önemli noktada olması gereken meslek gruplarıdır. Mimarlık ve mühendislikler, en az insanlık tarihi kadar eski meslekler olup; uygarlıkları var etmiş ve geleceğe taşımışlardır. Toplumsal yarar ilkesinden asla taviz vermemişlerdir. Bilimsel-mesleki kabullerin taşıyıcısı ve savunucusu olmuşlardır.

TMMOB olarak kesin bir şekilde ifade etmek istiyoruz ki; biz mesleki gücümüzü haklılığımızdan, toplum yararına çalışmalarımızdan, amaçlarımızın ve gittiğimiz yolun doğruluğundan alıyoruz.

Ancak iyi bilinmelidir ki, mimarlık ve mühendislik mesleği tarih boyunca sömürüye, talana, baskıya, zulüm yöntemlerine nasıl sağlamlıkla karşı durduysa bundan böyle de sözünü söylemeye ve mücadeleye devam edecektir.

Meslek Odaları olarak her daim mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan tüm tehdit ve saldırılara karşı durarak, meslek haklarını ve yararını savunmak için sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Örgütlülüğümüz meslektaşlarımızın yanında dayanışma ilkesi doğrultusunda güçlenerek devam edecektir.

Meslektaşımıza yapılan ahlak dışı saldırıyı esefle kınıyor, omuz omuza dayanışma ruhuyla meslektaşımızın ve mesleğimizin yanında durduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

TMMOB BATMAN İKK