TMMOB İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ SORUNLARI YEREL FORUMLARI DEVAM EDİYOR

28.02.2019

TMMOB İş Güvenliği Uzmanlarının Sorunları Çalıştayı öncesi İl Koordinasyon Kurulları öncülüğünde gerçekleştirilen yerel forumların Denizli ayağı 19 Şubat, İstanbul ve Kırklareli 23 Şubat ve Diyarbakır 24 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi.

DENİZLİ

Denizli İş Güvenliği Uzmanlarının Sorunları Yerel Çalıştayı 19 Şubat 2019 tarihinde Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi İ. Yener ACAR Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mehmet Sarıca’nın bilgilendirme ve açılış konuşması sonrası MMO Üyesi Osman ÖZTÜRK geniş kapsamlı bir sunum yaptı. Sonrasında gerçekleştirilen forum bölümüyle katılımcıların deneyimleri aktarıldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır İş Güvenliği Uzmanlarının Sorunları Yerel Çalıştayı 24 Şubat 2019 tarihinde Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi’nde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Gıda Mühendisleri Odası üyesi Cemgil Polat’ın yaptığı Çalıştayda dört sunum gerçekleştirildi. İlk sunum Maden Mühendisleri Odası üyesi Hakkı Kaya tarafından yapıldı. İkinci sunum İnşaat Mühendisleri Odası üyesi Funda Yalçın, üçüncü sunum Makina Mühendisleri Odası üyesi M. Özgür Dalgıç tarafından yapılırken; konunun diğer disiplinlerce ele alınması adına dördüncü sunum İş Yeri Hekimi Dr. Evin Bahar Toy tarafından gerçekleştirildi.

İSTANBUL

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından organize edilen İş Güvenliği Uzmanlarının Sorunları İstanbul Yerel Çalıştayı, 23 Şubat 2019 tarihinde, MMO İstanbul Şubesinde gerçekleştirildi. İş güvenliği uzmanlığı konusunda TMMOB birikimlerinin meslektaşlar ve kamu ile paylaşılmasının amaçlandığı çalıştayda, TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şube İSİG Komisyonu Üyesi Hüsnü Ünal’ın sunumuyla, İstanbul Şubelerinde gerçekleştirilen forumların değerlendirilmesi yapıldı.

İstanbul Yerel Çalıştayı, TMMOB İSİG Çalışma Grubu Başkanı Bedri Tekin ve İş Baş Müfettişi  Şeref Özcan’ın sunumlarının yer aldığı  oturumla devam ederken,  oturumun ardından forum kısmına geçilerek bütün katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

KIRKLARELİ

Kırklareli İş Güvenliği Uzmanlarının Sorunları Yerel Çalıştayı 23 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Özkan’ın Türkiye genelinde yapılan iş güvenliği uzmanı forumlarının başlangıç süreci, amacı ve forum gündemine ilişkin açılış konuşmasıyla başlayan Çalıştayda üç sunum gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Erol Özkan üstlenirken raportörlük görevini Fırat Durmuş ve Filiz Yıldız yaptı.

İlk sunum B Sınıfı İSG Uzmanı Serpil Yalçın, ikinci sunum İş Güvenliği Uzmanı Nihan Cebeci ve son sunum Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi İSG Komisyonu Başkanı Ünal Şenyurt tarafından gerçekleştirildi. Ardından gerçekleştirilen serbest kürsü ile katılımcılar görüş ve önerilerini paylaştı.