TMMOB KESK’İN ADANA BÖLGE MİTİNGİNE DESTEK VERDİ

17.12.2018

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’nun (KESK) “Yoksulluğa, İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadeleye” şiarıyla düzenlediği Adana Bölge Mitingi çok sayıda emekçinin katılımı ile 15 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Büyük bir coşkunun hakim olduğu bölge mitinginde Krizin faturasını ödemeyeceklerini belirten emekçiler, “KHK’lar ile iş güvencemizi ortadan kaldırdılar. Boyun eğmiyoruz, KHK’lar gidecek ve biz döneceğiz” dedi.

Mitinge Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne(TMMOB) bağlı Odaların Adana temsilcileri ve yöneticileri, çok sayıda kamu çalışanı mühendis, mimar ve şehir plancısı da destek verdi.

TMMOB’nin başlattığı "Krize Karşı Emeğimize, Mesleğimize Ve Haklarımıza Sahip Çıkacağız!" kampanyası kapsamında katılınan KESK Adana Bölge Mitingi’nde, TMMOB Yöneticileri kampanyanın ana hatları ve talepleri ifade ederek mühendis, mimar ve şehir plancılarının haklarına sahip çıkmak için ülke çapında yürütülen kampanya sürecine ilişkin bilgi verdi.

TMMOB’nin "Krize Karşı Emeğimize, Mesleğimize Ve Haklarımıza Sahip Çıkacağız!" ana başlığı ile yürüttüğü kampanyanın beş alt başlığı şöyle sıralandı;

1. SGK’yı Göreve Davet Ediyoruz! Ücretli Çalışan Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Asgari Ücretlerine İlişkin Protokol İvedilikle Tekrar Yürürlüğe Konulmalıdır!
  2. Kamuda Çalışan Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Ücretleri ve Özlük Hakları İyileştirilmeli, Emeklilerin Koşulları İnsanca Yaşam Düzeyine Çekilmelidir!
  3. OHAL KHK’ları ile İhraç Edilen Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Bütün Hakları ile İşlerine İade Edilmelidir!
  4. TMMOB Yasasını Değiştirmeyi Amaçlayan Girişimlere Son Verilmelidir!
  5. Kriz Karşısında Emeğin Hakları Korunmalıdır!

Çok sayıda Emek ve Demokrasi Bileşeni Temsilcisinin katıldığı ve yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanına “Anadilimiz özgürlüğümüzdür”, “Yaşasın emek ve demokrasi mücadelesi”, “Yoksullaşmaya, işsizleşmeye ve güvencesizliğe karşı birlikte mücadele”, “KHK’lar gidecek biz döneceğiz” ve “İnsan emeği ayrıştırılamaz” pankartları asıldı.

Miting, konuşmaların ardından bir konserle son buldu. KESK’liler halaylar eşliğinde “Boyun eğmiyoruz”, “Aydınlık bir gelecek için umut biziz” diyerek alanı terk etti.