ZMO: AÇIĞA ALINAN MESLEKTAŞLARIMIZ DERHAL GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİDİR

30.12.2016

Ziraat Mühendisleri Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nıdaki görevlerinden uzaklaştırılan üyelerine ilişkin 29 Aralık 2016 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Açığa alınan meslektaşlarımız derhal görevlerine iade edilmelidir !

İçinde ODA`mız üyesi meslektaşlarımızın da yer aldığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı`nın büyük kısmı İstanbul İl Müdürlüğü`nden olmak üzere, çok sayıda personeli, somut hiçbir gerekçe gösterilmeden, özlük hakları ve iş güvenceleri göz ardı edilerek görevden uzaklaştırıldı.

Kamu emekçilerinin hiçbir yasal soruşturma yapılmaksızın, temel hukuk normlarının dışında, temel evrensel insan haklarına aykırı olarak işlerinden atılması, savunma haklarının elinden alınması, işsizlik ve yoksulluğa itilmesi kabul edilemez bir durumdur.

Karanlıklar ve acılarla dolu bir yılı geride bırakıp, yeni yıla umutlarımızın yeşermesi beklentisi ile girmek isterken, arkadaşlarımızın görevden uzaklaştırılmaları, meslek camiamız ve kamu çalışanlarında bir kez daha derin bir üzüntü ve kaygı yarattı. Terörle mücadelenin, farklı görüşteki insanların tasfiye edilmesine yönelik uygulamalara dönüşmesi, toplumdaki kaygıları ve ülkemizin geleceğine ilişkin endişelerimizi artırmaktadır.

ODA organlarında birlikte görev yaptığımız meslektaşlarımız ve diğer Bakanlık personeli ile kamu personellerine yönelik hukuksuz açığa almalara ve işten çıkarmalara son verilmeli, daha fazla mağduriyete yol açılmadan derhal görevlerine iade edilmelidir.

Ziraat Mühendisleri Odası olarak, destek ve dayanışma anlayışı ile mağdur edilen arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu, göreve iadelerine ilişkin hukuki süreçleri titizlikle takip edeceğimize ilişkin kararlı tutumumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Ziraat Mühendisi Odası Yönetim Kurulu