27.05.2020

TMMOB Aydın İl Koordinasyon Kurulu dünya çapında Covid-19 salgınının etkisiyle, virüs tehdidi altında sosyal ve ekonomik anlamda büyük zorluklarla mücadele ettiğimiz; ülke genelinde hükümetin, odaların seçim sistemlerinin ve yönetim biçimlerinin değiştirilmesine ilişkin hazırladığı yasa taslağına karşı koymak için, yoğun çaba sarfettiğimiz şu günlerde; maalesef ki bir de yerel yönetimimizde Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay 'ın Birliği'mize karşı, kabul edilemez bir üslupla karalama, aşağılama ve iftira içeren saldırgan sözleri üzerine 27 Mayıs 2020 tarihinde "TMMOB Hiçbir Kurumun ve Kişinin Arka Bahçesi Değildir" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

22.05.2020

TMMOB Bursa Önceki Dönemlerin İl Koordinasyon Kurulu Sekreterleri ve Odaların Şube/Temsilcilik Başkanları, TMMOB Yasasını değiştirme girişimlerinin tekrar gündeme gelmesi üzerine 22 Mayıs 2020 tarihinde ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

22.05.2020

Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği Aydın İl Koordinasyon Kurulu, Aydın Barosu, Aydın Tabip Odası, Aydın Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Odası 22 Mayıs 2020 tarihinde ortak bir basın açıklaması yaparak baro ve akademik meslek odalarının yapısının ve seçim sistemlerinin değiştirilmesine ilişkin saldırıyı kınadılar.

22.05.2020

TMMOB ve meslek odalarının yapısının değiştirilerek etkisiz hale getirme girişimlerine karşı, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, TİP Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile ortak bir toplantı düzenleyerek görüş alışverişinde bulundu.

22.05.2020

TMMOB ve meslek odalarının yapısının değiştirilerek etkisiz hale getirme girişimlerine karşı, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, HDP İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul Milletvekilleri 22 Mayıs 2020 tarihinde ortak bir toplantı düzenleyerek görüş alışverişinde bulundu.

21.05.2020

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyoon Kurulu geçmiş dönem Sekreterleri meslek örgütlerinin yasalarında yapılması planlanan değişikliğe ilişkin 21 Mayıs 2020 tarihinde ortak bir basın açıklaması yaptılar.

20.05.2020

TMMOB Mardin İl koordinasyonu 20 Mayıs 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaparak Kamu alanlarının satışına itiraz etti.

20.05.2020

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu meslek örgütlerinin yasalarında yapılması planlanan değişikliğe ilişkin 20 Mayıs 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

19.05.2020

TMMOB Mardin İl Koordinasyon Kurulu, iktidarın meslek örgütlerine müdahale açıklamalarına karşı 18 Mayıs 2020 tarihinde “Özerk demokratik mesleki örgütlülüğümüzden yana olan mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” dedi.

19.05.2020

Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği Muğla İl Koordinasyon Kurulu, Muğla Barosu, Muğla Tabip Odası, Muğla  Dişhekimleri Odası, Muğla Eczacı Odası, Muğla Serbest Muhasebeci  Ve Yeminli Mali Müşavirler Odası ve Muğla Veteriner Hekimler Odası18 Mayıs 2020 tarihinde meslek örgütlerinin yasalarında yapılması planlanan değişikliğe dair ortak bir basın açıklaması yaptılar.