06.04.2020

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, salgın, afet gibi durumlarda kullanılabilecek geçici sağlık yapıları (ek yatak birimleri, sahra hastaneleri, karantina alanları), sağlık çalışanları için geçici barınma yapıları, sınırda bekleyen mülteciler ve evsizler için yaşam alanları gibi ihtiyaç halinde farklı fonksiyonlara göre dönüştürülebilecek geçici, modüler mekân tasarımlarının yer alacağı bir veri tabanı oluşturmak için üyelerimize çağrıda bulunuyor.

01.04.2020

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulunun, Ankara Çevre Düzeni Planı’nın iptali için açtığı davada bilirkişiler raporunu verdi. TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu konuya ilişkin 1 Nisan 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

31.03.2020

TMMOB Aydın İl Koordinasyon Kurulu, Efeler-Kuşadası-Didim-Germencik-Çine Belediyeleri ile MMO arasında fesedilen asansörlerin periyodik kontrolleri anlaşmaları üzerine 31 Mart 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

26.03.2020

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Koronavirüs pandemisi Türkiye’nin gündemini belirlemeye devam edip hayatı durdurma noktasına getirirken hükümet yetkililerinin Kanal İstanbul projesiyle ilişkili olan ilk ihaleyi gerçekleştirmelerine ilişkin 26 Mart 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

20.03.2020

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu ve Ankara Tabip Odası 20 Mart 2020 tarihinde “Ankara Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Odası’nın Yanındayız!” başlıklı bir açıklama yayımlandılar.

20.03.2020

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve KESK İzmir Şubeler Platformu ortak bir yazılı açıklama yaparak koronavirüs salgını karşısında alınması gereken acil önlemlere dair görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

03.03.2020

TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu, 23 Şubat 2020 tarihinde saat 08.52’de ve 19.00’da İran’ın Khoy İlinde meydana gelen depremleinr, Van'ın Başkale İlçesinin İran sınırına yakın köylerine etki etmesi üzerine teknik incelemelerde bulunarak 3 Mart 2020 tarihinde "23 Şubat 2020 Başkale Depremi Teknik İnceleme Rapor"unu kamuoyu ile paylaştı.

17.02.2020

Gezi Parkı davasının 18 Şubat Salı günü yapılacak duruşması öncesi TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu bir basın açıklaması yaparak "Gezi'yi Savunuyoruz, Biz de Oradaydık!" dedi.

13.02.2020

TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu, Van Barosu ve Van- Hakkari Tabipler Odaları Bahçesaray'da yaşanan çığ felaketine ilişkin hazırladıkları raporu 12 Şubat 2020 tarihinde bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

10.02.2020

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED olumlu kararınına yurttaşların da dava açma hakkı bulunduğunu kamuoyu ile paylaşarak, yurttaşlarımızın projeye bireysel dava açma hakkını nasıl kullanabileceğini gösteren bir yönerge hazırladı.