BURSA DEMOKRASİ GÜÇLERİ’NDEN CUMHURİYET GAZETESİNE DESTEK

03.11.2016

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal ile Cumhuriyet’e ve demokrasiye yönelen operasyonlar Bursa Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Kent Meydanı’nda 1 Kasım 2016 Salı günü toplanan çeşitli parti, meslek odası, sendika, sivil toplum örgütlerinden oluşan kitle tüm demokratik muhalefeti birleşik mücadeleye davet etti.

Bursa Kent Meydanı’nda ellerinde Cumhuriyet gazetesi ile toplanan Bursa Demokrasi Güçleri, OHAL ile birlikte Cumhuriyet ve demokrasiye darbe üstüne darbe vurulduğuna dikkat çekti. “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Özgür basın susturulamaz”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atıldığı eylemde Bursa Demokrasi Güçleri adına hazırlanan bildiriyi TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart okudu. Türkiye’nin 15 Temmuz’da kanlı bir darbeden kurtulduğunu ancak darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL uygulamalarının Cumhuriyet’e ve demokrasiye darbe üstüne darbe vurduğunu belirten Mart, adım adım karanlık bir baskı rejiminin inşa edildiğini söyledi.

Parlamentonun giderek işlevsizleştirildiğini, mahkemelerde hak aramanın engellendiği anti-demokratik yeni bir rejim inşası yolunda kanun hükmünde kararnameler ile tehlikeli adımlar atıldığını belirten Mart, “Seçilmiş belediye başkanlarının tutuklanması ve Türkiye’nin en eski gazetesi Cumhuriyet’e yönelik operasyon ülkemizin karanlık bir baskı rejimine sürüklendiğini gösteriyor” dedi.