GIDAMO 20. YIL PANELİ "HER YÖNÜYLE GIDA MÜHENDİSLİĞİ" TEMASIYLA DÜZENLENDİ

28.11.2016

Gıda Mühendisleri Odası tarafından 26 Kasım 2016 tarihinde GIDAMO 20.Yıl Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Her Yönü İle Gıda Mühendisliği” paneli, TMMOB Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda Başkanları ve Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanları ve Temsilcileri, Üye ve öğrenci üyelerin katılımıyla Ankara’da yapıldı.

Sinevizyon gösterisinin ardından Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Songül ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’ın açılış konuşmalarını takiben 3 oturum düzenlendi.

Yusuf Songül’ün Oturum Başkanlığını üstlendiği panelde 1. Oturumda “20.Yılda Örgütlü Meslek Yaşamı GıdaMO ve TMMOB ile Haklarımız” başlığıyla TMMOB Yönetim Kurulu önceki dönem Başkanı Mehmet Soğancı ve TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Kemal Zeki Taydaş birer sunum yaptılar.

“Mühendislik Etiği, Çalışma Alanları ve İstihdam” konulu 2. Oturumda TMMOB Yönetim Kurulu eski Başkanı Kaya Güvenç ve Aromsa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı birer sunum yaptılar.

“Mesleğimizin Akademik ve Bilimsel Konumu – Eğitim” konulu 3. Oturumda sunumlar; Hacettepe Üni.Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof.Dr.Ümran Uygun, Ege Üni. Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof.Dr.Şebnem Tavman, Gıda Mühendisleri Odası Eğitim Komisyonu Üyesi Ezgi Eryılmaz Karakoyunlu tarafından yapıldı.

Panelin sonunda Tartışma bölümünün ardından Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu 2. Başkanı Yaşar Üzümcü kapanış konuşması yaptı ve plaketler verildi.