HKMO: KHK'LAR İLE HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARTMALAR EN ÇOK DARBECİLERİ SEVİNDİRİR

30.11.2016

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası​; KHK'larla kamu görevinden çıkartmalar üzerine 30 Kasım 2016 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

KHK'LAR İLE HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARTMALAR EN ÇOK DARBECİLERİ SEVİNDİRİR

15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası, OHAL kapsamında çıkartılan KHK'lar ile 2054'ü mühendis, mimar olmak üzere 150 binin üzerinde kamu görevlisinin işten çıkarıldığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda Odamız üyelerinden de görevinden uzaklaştırılanlar, işten çıkarılanlar olmuştur. Bu durumda olan üyelerimiz arasında çok iyi tanıdığımız, Odamızın şube yönetimlerinde, Oda onur kurullarında, üst birliğimiz TMMOB'nin yönetim kurullarında görev üstlenmiş, yaşamları boyunca özgürlük, demokrasi, laiklik mücadelesi vermiş, kurumlardaki cemaat ve tarikat yapılanmalarına karşı çıkmış, her türlü terör eylemini lanetlemiş, Tam Bağımsız Türkiye yürüyüşünde kararlılıkla ve yorulmaksızın mücadele etmiş ve sorumluluk üstlenmiş meslektaşlarımız da vardır.

Hiç kuşku yok ki, hukuk düzenine, demokrasiye ve özgürlüklere karşı yapılan darbe girişimine katılanların belirlenmesi, kurum ve kuruluşlardan uzaklaştırılması, yargılanması ve cezalandırılmasının aciliyeti ve zorunluluğu açıktır.

Ancak, işten çıkarmalar soruşturmasız, sorgusuz, sualsiz ve delilsiz gerçekleştirilmemeli, haksızlıkları gidermek ve hakkı teslim etmekle görevli yargı, öç alma ve muhalifleri etkisizleştirme aracı olarak kullanılmamalı, darbeye teşebbüs eden ve suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen herkesin bağlantıları kuşkuya yer bırakmayacak delillerle ortaya konulmalı, hızlı ve adil bir yargılama süreci işletilmeli, haksız yere KHK’lar ile açığa alınmalara ve işten çıkarılmalara son verilmeli, hukuk dışı uygulamalarla işlerine son verilenler ve açığa alınanlar görevlerine iade edilmelidir.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak, haksız yere görevden uzaklaştırılmış veya işten çıkarılmış tüm üyelerimizle dayanışma içinde olduğumuzu bildirir, sürecin her aşamasının üyelerinin haklarından sorumlu olmamız nedeniyle takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TMMOB
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası
45. Dönem Yönetim Kurulu