ADANA’DA SEYHAN VE ÇUKUROVA BELEDİYELERİ İLE ORTAK MESLEKİ VE TEKNİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ YAPILDI

01.12.2014

TMMOB’ye bağlı Elektrik, İnşaat, Jeofizik, Jeoloji, Makina Mühendisleri ve Mimarlar Odası Adana şubeleri ile Seyhan Belediyesi arasında;  Elektrik, Harita ve Kadastro, İnşaat, Jeofizik, Jeoloji, Makina Mühendisleri, Mimarlar ve Peyzaj Mimarları Odası Adana şubeleri ile Çukurova Belediyesi arasında “Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki ve Teknik İşbirliği Protokolü”  imzalandı.

Yapılan protokollerle; “Sağlıklı kentleşme ve nitelikli bir yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık ve mühendislik hizmetlerinin ilgili mevzuatlara, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilebilmesi yönünde, belediye ile ilgili meslek odaları arasında teknik işbirliğini sağlamak ve tarafların bu yöndeki ortak sorumluluklarını tarih, kültür, doğa ve çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi ve sahip çıkılarak karşılıklı dayanışma içerisinde yerine getirmelerinin kurallarının belirlenmesi” amaçlanıyor.

Yapılan protokoller; Belediye sınırları içerisinde yapı ruhsatı gerektiren; tüm yapı projelerinin ve yapı kullanma izni eki projelerinin (vaziyet planı-bağımsız bölüm planı, vb) mesleki denetiminin yapılarak, müellifler tarafından oda sicil belgesi/sicil durum belgesi alınmasını kapsıyor.

Yapılan protokollere göre; Belediye, projelerde meslek odalarının oda sicil belgesi/sicil durum belgesi olmadığı takdirde inşaat ruhsatı vermeyecek.