EMO: BARIŞ İSTİYORUZ!

01.09.2018

EMO Yönetim Kurulu, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle 1 Eylül 2018 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

BARIŞ İSTİYORUZ!

Dünyamız ve ülkemiz; ne yazık ki bu yıl da 1 Eylül Dünya Barış Günü`nü, savaşın ve alabildiğine genişleyen şiddetin acısıyla karşılıyor.

Emperyalist ülkelerin küreselleşme adı altında sürdürdüğü sömürgecilik; kapitalizmin vahşiliğine sınırlar aştırırken, insanlığın yaşam umudunu söndürmektedir. Ülkeler kan gölüne döndürülmekte, tüm dünyada şiddet eğilimleri ve ırkçılık giderek yükselmektedir.

Almanya`nın Polonya`yı işgaliyle İkinci Dünya Savaşı`nı başlattığı 1 Eylül`de barış çağrıları yapılırken; bugün bölgeselleştirilmiş dünya savaşlarının yaşandığı görmezden gelinemez. Şehirler bombalanıyor. Ölen insanlar artık sayısal olarak bile hesap edilemiyor. Savaş yangınından kaçan çoluk çocuk, kadın, erkek mülteciler; plastik botlarla ölümden yaşama incecik bir umudun peşinde kulaç atarken, göçmenlerin cansız bedenleri sahillere vuruyor.

Bugün barış mücadelesi insanlığın ve uygarlığın önündeki en büyük ve en acil sorunudur. Tüm dünyada barışın olabilmesi için insanlığın yeni bir yol arayışına girmesi gerekmektedir. Bu yol demokrasiden, insan haklarına saygıdan, adaletten ve eğitimden geçmektedir. Dünyamızın ve ülkemizin kaynakları, silahlara, füzelere, bombalara değil; insanlığın yararına kullanılmalıdır. Her koşulda barış çağrısında bulunmak tüm insanlığın görevidir.

1 Eylül Dünya Barış Günü`nde barış umudunun yükseltilmesi dileğiyle tüm halkımızı ülkemizde ve dünyada barış mücadelesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI

46. DÖNEM YÖNETİM KURULU