28.05.2020

Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilmesi beklenen "meslek kuruluşları yasalarının değiştirilmesi" yönündeki tekliflere ilişkin 28 Mayıs 2020 tarihinde TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından tüm milletvekillerine bir mektup gönderilerek konuya ilişkin görüşümüz aktarıldı.

28.05.2020

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İklimlendirme Sektöründe Faaliyet Gösteren ISKAV, İSKİD MTMD, TTMD, MÜKAD ve TRFMA ile öncelikli olarak pandemi önlemlerine yönelik ortak çalışmalar yapmak amacıyla İklimlendirme Teknik Kurulu kurarak 28 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı basın açıklamasıyla bunu kamuoyuna duyurdu.

27.05.2020

Elektrik Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği, Gıda Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği, Jeoloji Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği, Maden Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği, Makina Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği, Mimarlar Odası Bolu İl Temsilciliği ve Ziraat Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği 27 Mayıs tarihinde ortak bir basın açıklaması yaparak TMMOB'nin yasa değişikliği taslağına tepkilerini kamuoyuyla paylaştılar.

27.05.2020

TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan, Sanayinin Sorunları ve Analizleri (59): "Pandemiyle işsiz sayısı 16 milyonu buldu" 26 Mayıs 2020 tarihinde yayımlandı.

27.05.2020

TMMOB Aydın İl Koordinasyon Kurulu dünya çapında Covid-19 salgınının etkisiyle, virüs tehdidi altında sosyal ve ekonomik anlamda büyük zorluklarla mücadele ettiğimiz; ülke genelinde hükümetin, odaların seçim sistemlerinin ve yönetim biçimlerinin değiştirilmesine ilişkin hazırladığı yasa taslağına karşı koymak için, yoğun çaba sarfettiğimiz şu günlerde; maalesef ki bir de yerel yönetimimizde Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay 'ın Birliği'mize karşı, kabul edilemez bir üslupla karalama, aşağılama ve iftira içeren saldırgan sözleri üzerine 27 Mayıs 2020 tarihinde "TMMOB Hiçbir Kurumun ve Kişinin Arka Bahçesi Değildir" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

27.05.2020

TMMOB Yönetim Kurulu ve Oda Başkanları Ortak Toplantısı, 23 Mayıs 2020 tarihinde "Haftalık Değerlendirme" gündemi ile çevirimiçi olarak gerçekleştirildi.

27.05.2020

TMMOB Yönetim Kurulu ve İl Koordinasyon Kurulu Sekreterleri Ortak Toplantısı 23 Mayıs 2020 tarihinde "Haftalık Değerlendirme" gündemi ile çevirimiçi olarak gerçekleştirildi.

26.05.2020

TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın Kamusal Üretim, Kamusal Hizmet, Kamusal Denetim Savunusu ve Serbestleştirme Özelleştirmelere Karşı Mücadelesi Raporu 26 Mayıs 2020 tarihinde yayımlandı.

24.05.2020

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz 24 Mayıs 2020 tarihli Evrensel Gazetesi'nde, gündemde olan yasa değişikliğinin nedenleri üzerine yazdı: "AKP Neden TMMOB'Yİ Hedef Alıyor?"

22.05.2020

TMMOB Bursa Önceki Dönemlerin İl Koordinasyon Kurulu Sekreterleri ve Odaların Şube/Temsilcilik Başkanları, TMMOB Yasasını değiştirme girişimlerinin tekrar gündeme gelmesi üzerine 22 Mayıs 2020 tarihinde ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.