45. Dönem Bilirkişilik Çalışma Grubu - 10 Nolu Toplantı Kararları

MMO

Erdoğan BÖLÜK

Meteoroloji MO

Bilirkişilik Çalışma Grubu  toplantısı 02.10.2019 tarihinde yukarıdaki katılımcılarla yapıldı.

KARARLAR

1. Adalet Bakanlığı H.İ.G.M. Bilirkişilik Daire Başkanlığının Haziran-Temmuz 2019 aylarında Bilirkişilik alanındaki uygulama ilişkin düzenlediği 5 atölye çalışmaları raporlarının düzenlenmesi ve ortak bir rapor hazırlanması içim atölyelere katılan TMMOB temsilcileri ve Çalışma grubu yürütmesinden oluşan bir alt çalışma grubu kurulmasına,
  2.  Adalet Bakanlığı H.İ.G.M. Bilirkişilik Daire Başkanlığının 20.09.2019 tarihli yazı ile eğitim veren odalarıma duyurduğu ve Bilirkişilik Denetim Eğitim Portalına ( BİDEP) giriş yetkisi verilen Oda Eğitim koordinatörleri ile  uygulamaya yönelik ortak sorunları tespit etmek  ve öneri geliştirmek  üzere Çalışma grubu ile ( yarım  günlük) ortak toplantı yapılması önerisinin TMMOB Yönetim Kuruluna teklif edilmesine,
  3. Çalışma Grubu 8. Toplantı kararlarında yer alan ‘’İç mevzuat alt komisyon çalışması olan son şeklinin çalışma grubu ile paylaşılan ‘’TMMOB Bilirkişilik Yönetmeliği’’nin çalışma grubundan geçmiş halinin gereği için Genel Sekreterliğe iletilmesine’’ kararının uygulamadan önce ‘’TMMOB Bilirkişilik Yönetmeliği’’nin son şeklinin bir sonraki toplantıda görüşülmesine;
  4.  Odalarımızca verilmekte olan Bilirkişilik Eğitimi Ücret bedelinin 2020 yılı teklif bedelleri:
  • 2020 yılında verilecek Bilirkişilik Temel Eğitimi Ücretinin; 2019 yılı Bilirkişilik Temel bilirkişilik ücretinin % 10 artırılarak,
  • 2020 yılında verilecek Yenileme Eğitim ( 1 günlük)  ücretinin; 2020 yılı için kabul edilen Bilirkişilik Temel bilirkişilik ücretinin ¼  oranında belirlenmesi önerisinin TMMOB Yönetim Kuruluna teklif edilmesine,
  1. Bir sonraki toplantının 06. Kasım 2019 günü saat 18.30’da TMMOB toplantı salonunda yapılmasına,

KARAR VERİLDİ.