45. Dönem Bilirkişilik Çalışma Grubu - 11 Nolu Toplantı Kararları

Leman ARDOĞAN Mimarlar O
Timur Bilinç BATUR Harita ve Kadastro MO
Bülent Akça TMMOB

Bilirkişilik Çalışma Grubu onbirinci toplantısı 06.11.2019 tarihinde yukarıdaki katılımcılarla yapıldı.

Katılımcıların gündeme ilişkin görüşleri ile 45. Dönem 11. toplantı gündemi aşağıdaki şekilde oluştu.

45. dönem 11. Toplantı GÜNDEMİ
1- Bir önceki toplantı kararlarının okunması ve bilgilendirme,
- Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığının Haziran-Temmuz 2019 aylarında düzenlediği atölye çalışmalarının sunumu toplantısı-Niyazi Karadeniz
- Bilirkişilik Bölge kurullarının Listelerinde bulunan bilirkişilerin Uzmanlık alanları ve niteliklerine göre yeniden değerlendirme çalışmaları
2- TMMOB 3. Bilirkişilik Çalıştay Raporunun/ kitapçığının hazırlanması,
3- TMMOB ve bağlı Odaları tarafından yürütülen ‘’Bilirkişilik çalışmalarının yeniden kurgulanması ve uygulamaların ortaklaştırılması’’ çalışmaları başlığı kapsamında İç mevzuat çalışmaları’’ alt komisyon çalışmasının son şeklinin Çalışma grubu ile paylaşılması,
4- Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlının BİDEP çalışmaları
5- 2020 yılı bilirkişilik Güncelleme Eğitimleri içeriği
6- Bir sonraki toplantı gününün belirlenmesi,

Gündemin 1. maddesinde yer alan bilgilendirme;
- Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığının Haziran-Temmuz 2019 aylarında Bilirkişilik alanındaki uygulama ilişkin düzenlediği 5 atölye çalışmalarının sunumuna katılan danışma Kurulu Üyesi Niyazi KARADENİZ tarafından bilgilendirme yapıldı.

KARARLAR

1. Bilirkişilik Bölge kurullarının Listelerinde bulunan bilirkişilerin Uzmanlık alanları ve niteliklerine göre yeniden değerlendirme çalışmaları kapsamında Bülenr AKÇA’nın çalışmasının değerlendirilmesi ve bir sonraki olantıda görüşülmesi,

2. Çalışma Grubu 8. Toplantı kararlarında yer alan ‘’İç mevzuat alt komisyon çalışması olan son şeklinin çalışma grubu ile yeniden paylaşılması,  ‘’TMMOB Bilirkişilik Yönetmeliği’’nin çalışma grubundan geçmiş halinin gereği için Genel Sekreterliğe iletilmesine’’ kararının uygulamadan önce ‘’TMMOB Bilirkişilik Yönetmeliği’’nin son şeklinin bir sonraki toplantıda görüşülmesine,

3. Bir sonraki toplantının 27. Kasım 2019 günü saat 18.30’da TMMOB toplantı salonunda yapılmasına,