46. Dönem Kadın Çalışma Grubu - 7 Nolu Toplantı Kararları

Gülefer Mete

Elektrik Mühendisleri Odası

Toplantı Yeri   : MMO KKM

TMMOB Yönetim Kurulu’nun 16.01.2021 tarihli toplantısında alınan 673 nolu karar uyarınca ve “Kadına cinsiyetinden kaynaklı olarak uygulanan her türlü olumsuz davranış ve politikalara karşı mücadele yöntemlerini tanımlama ve görüş oluşturma, Kadın Kurultayı düzenlenmesi” amacıyla oluşturulan Kadın Çalışma Grubu (KÇG) 46. Dönemde odalarından görevlendirilen üyeler, değerlendirme toplantısını, 14 Mayıs 2022 tarihinde yüz yüze gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda;

1. Dönemin 7 nolu son toplantısının  Kadın Çalışma Grubu üyesi Mücella YAPICI , Tayfun KAHRAMAN, Can ATALAY ve tüm gezi tutuklularına ithaf edilmesine,
  2. *16 Mayıs 2022 tarihinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde 17.00-20.00 saatlerinde gerçekleşecek adalet nöbetinde  selamlamayla birlikte

‘Biz biliyoruz ki;

Ülkemiz tarihinin en coşkulu, en katılımlı, en uzun soluklu halk hareketlerinden bir olan GEZİ direnişine öncülük eden arkadaşlarımıza verilen cezalar, esasen siyasi iktidarın toplumsal muhalefeti sindirme, korkutma amacı taşıyan beyhude çabalarıdır.

Ancak güdümlü mahkemeler tarafından verilen güdümlü kararların hiçbir hukuki dayanağı da, hiçbir hükmü de yoktur.

Gezi  direnişi   bu ülkenin onurudur.

Geziye, emeğimize, mesleğimize ve tutuklu arkadaşlarımıza sahip çıkıyoruz.

KARANLIK GİDER GEZİ KALIR .

SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ!

YAŞASIN TMMOB

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ’

Metnin okunmasına,

• Geziye ilişkin TMMOB’nin el broşürünün halka  dağıtılmasına