Toplantı Kararları

23.12.2023

Toplantı Saati:

TOPLANTI YERİ: TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası

KARAR NO 434: Jeoloji Mühendisleri Odası’nın 11.12.2023 tarih E-98571739-050.01.01-2852 sayılı “Ana Yönetmeliğe İlişkin Alınan Kararın Geri Alınması hk” konulu yazısındaki, 25.11.2023 tarih ve 25 nolu TMMOB Yönetim Kurulu toplantısının 424 nolu kararın geri alınması talebinin reddine, konuyla ilgili açıklama yapılması konusunda Yürütme Kurluna yetki verilmesine,

KARAR NO 435: TMMOB Emekli Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Sorunları Çalıştayının 13 Ocak 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmesine,

KARAR NO 436: TMMOB 2024 Yılı Bilirkişilik Eksperlik, Hakemlik ve Teknik Müşavirlik Yönetmeliği'nde geçen ücretlerin güncellenmesi ve yayımlanması konusunda Yürütme Kuruluna yetki verilmesine,

KARAR NO 437: 5307 Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve 16 Aralık 2012 tarihinde Resmî Gazete ’de yayımlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği kapsamında;

2024 yılı için; LPG Dolum Tesisi Sorumlu Müdür, LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür, LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür (A Sınıfı İSG Uzmanları), LPG Yetkili İşletme ve Teknik Personel “Eğitim” ücretlerinin 600 TL/gün; ilgili “Sertifika” ücretlerinin 500 TL, ilgili "Belge" ücretlerinin 500 TL olarak belirlenmesine, Belge ve Sertifika yenileme ücretlerinin 250 TL olarak belirlenmesine,

KARAR NO 438: 16.12.2012 tarih ve 28499 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanmış olan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği ile ilgili olarak TMMOB LPG Çalışma Grubu tarafından hazırlanan 2024 yılı Uygulama Esaslarının uygunluğuna, Odalara ve ilgili idarelere yollanmasına,

KARAR NO 439: 8 Aralık 2008 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği, 7 Ocak 2021 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlarının Eğitim ve Denetimlerine Dair Tebliğ kapsamında;

2024 yılı için; Enerji Kimlik Belgesi Eğitim Ücretinin 6500 TL, EKB uzmanı eğitiminin tamamladığına dair isteğe bağlı olarak düzenlenen kimlik kartı ücretinin 400 TL olarak belirlenmesine,

KARAR NO 440: TMMOB Van İl Koordinasyon Kuruluna, Van İli Edremit İlçesi Yeni Mahalle 240 Ada, 1 Parselde Van Gölü kıyısına yapılması planlanan yapı ile ilgili dava açmak için yetki verilmesinin uygunluğuna,

KARAR NO 441: Şehir Plancıları Odası'nı temsilen TMMOB Yönetim Kurulu üyeliğini sürdüren Orhan Sarıaltun ve Elektrik Mühendisleri Odası’nı temsilen TMMOB Yönetim Kurulu üyeliğini sürdüren Şükrü Akçadağ’ın, üyeliklerden istifa ettiklerini bildirmesi üzerine, TMMOB Ana Yönetmeliği'nin 22. maddesi uyarınca Yönetim Kurulu toplantılarına Şehir Plancıları Odası’ının Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Ceren İlter Soy’un asıl üye olarak ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Mazlum Kaplan’ın asıl üye olarak katılması için çağrılmasına,

KARAR NO 442: TMMOB Artvin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hakan Yavuz’un istifasının kabulüne,