10 EKİM KATLİAMI DAVASININ 13. DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

24.11.2021

10 Ekim Ankara Katliamı'yla ilgili firari sanıklar açısından açılan davanın on üçüncü duruşması Ankara'da 24 Kasım 2021 tarihinde görüldü. TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül TMMOB'yi temsilen davayı takip etti.

10 Ekim Katliamı’nın firari sanıklar yönünden devam eden duruşmasında, tanık Kuteybe Hammet’e yine ulaşılamazken IŞİD’in medya işlerini yaptığını söyleyen Ömer Yetek SEGBİS ile ifade verdi. Daha önceki ifadesini baştan aşağı polisin yazdığını iddia eden Ömer Yetek, kendisine sorulan isim ve eylemleri bilmediğini ve duymadığını öne sürdü. Avukatlar, Yetek’in huzurda yalan beyanda bulunduğu belirterek hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Mahkeme heyeti Kuteybe Hammet'in tanık olarak dinlenmesine, Ömer Yetek'in duruşma tutanaklarının istenmesine, firari sanıkların eşlerinin tanık olarak dinlenmesi talebinin reddine, dosyaya katılması için verilen kitapların iadesine karar verdi. Duruşma 17 Şubat 2022 tarihine ertelendi.