ÇALIŞMA YAŞAMINDA ÖZELLEŞTİRME, TAŞERONLAŞTIRMA VE MADENCİLİK PANELİ YAPILDI

14.06.2014

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yürütücülüğünde düzenlenen "Çalışma Yaşamında Özelleştirme, Taşeronlaştırma ve Madencilik Paneli" 14 Haziran 2014 tarihinde TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Karaköy binasında yapıldı.

İKK Sekreteri Süleyman SOLMAZ‘ın moderatörlüğünde sürdürülen panelde, ilk konuşmayı TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet TORUN yaptı ve konuşmasında Soma‘da yaşananları, madencilikte özelleştirme ve taşeronlaştırmanın sonuçlarını anlattı. İkinci konuşmacı Berna GÜLER MÜFTÜOĞLU, özelleştirme ile kapitalizm ve küreselleşme arasındaki ilişkileri dile getirdi. Aziz ÇELİK konuşmasında sendikalar ve özelleştirme ve sendikalar arasındaki sonuçları, DİSK adına konuşan Kıvanç ELİAÇIK ise özelleştirme ve taşeron uygulamalarının uluslararası durumunu anlattı. Katılımcıların sorularından sonra panel sona erdi.