DİSK, KESK VE TTB, TMMOB'NİN YANINDA!

23.03.2017

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 23 Mart 2017; Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise 24 Mart 2017 tarihinde, Birliğimize yönelik provokatif eylemlere karşı, TMMOB'nin yanında olduklarını basına ve kamuoyuna duyurdular.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko;

MEMLEKETİN GELECEĞİNİ KARANLIK ELLERE BIRAKMAYIZ

16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Referandumunda tavrını “Hayır”dan yana açıklayan Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) dün bir provokasyonun hedefi haline getirildi.

Öncelikle, TEDAŞ ve TEİAŞ gibi kamu kurumlarına ait servisleri kullanarak ve kamu kurumlarında çalışan emekçileri zorlayarak yaratılmak istenen bu çirkin provokasyona karşı TMMOB’un yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Referandum sürecine girildiğinden beri “Hayır” çalışması yapmak isteyenlere karşı yürütülen çirkin kampanyalar, hedef göstermeler, tacizler ve hatta saldırılar göstermektedir ki, bu topraklarda ifade özgürlüğünün en ufak bir kırıntısına dahi izin verilmemektedir.

Yaratılmak istenen bu çirkin provokasyona karşı TMMOB ile yan yana duracağımızı, her ne olursa olsun doğru bildiğimiz yolda omuz omuza ilerleyeceğimizi, işçilerin ve memleketin geleceği için yollarda olmaya, bir mum yakmaya devam edeceğimizi dosta düşmana duyurur, memleketin geleceğini karanlık ellere bırakmayacağımızı ilan ederiz.

KESK;

TMMOB'NİN YANINDAYIZ!..

OHAL koşullarında referanduma gidilmesi yetmezmiş  gibi, siyasi iktidar OHAL’i de aşan her türlü baskı araçlarını kullanarak “HAYIR” diyenleri sindirmeye, susturmaya, korkutmaya, sokaklara çıkamaz hale getirmeye çalışmaktadır.

En son, 22 Mart 2017 Çarşamba günü TMMOB önünde örgütlendirilmiş ve yönlendirilmiş bir grubun gerçekleştirdiği provokasyonun tamamen bu politikaların ürünü olarak geliştirildiğini düşünmekteyiz.

Bu tür provokasyonların artık kurumlarımızın kapısına kadar dayandırılmış olması 16 Nisan’a yaklaştıkça daha tehlikeli girişimlerin de habercisidir. Bu benzer provakasyonların bizzat kurum idare amirleri tarafından teşvik edildiği bilgisi ve duyumları vahimdir.

Devletin olanaklarının referandumda AKP lehine sonuna kadar kullanılması açıkça anayasal bir suçtur. Bu suçu işleyenler hakkında derhal gerekli işlemler başlatılmalıdır.

TMMOB’a yönelik provokasyonu kınıyor,  dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyoruz.

KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU

Türk Tabipleri Birliği Merkez Komitesi: "Provokasyonlara Karşı TMMOB’nin Yanındayız"

Bazı resmi kurumların yöneticilerinin yönlendirmesiyle, TMMOB'nin Anayasa değişikliği referandumu konusunda almış olduğu HAYIR kararını protesto etme bahanesi ile 22 Mart 2017 günü TMMOB önünde yapılan provokatif eylemi kınıyoruz.

Referanduma ilişkin görüş bildirmek demokratik bir haktır. Bu hakkın sadece HAYIR diyenlere yönelik olarak bizzat iktidar eliyle gasp edilmeye çalışılması, HAYIR diyenlerin baskı altına alınması, saldırıya uğramaları kabul edilemez.

TMMOB önünde gerçekleştirilmeye çalışılan provokatif eyleme karşı, örgütlülük bilinci ve sağduyu iile hareket ederek, bu provokasyona geçit vermeyen mühendis ve mimar dostlarımızı selamlıyor, emek mücadelemizde her zaman yan yana durduğumuz TMMOB’nin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

Saygılarımızla,

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ