EMEK-MESLEK ÖRGÜTLERİ DİYARBAKIR’DA TEMASLARDA BULUNDU

08.01.2016

Aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TİHV, ÇHD, İHD temsilcilerinin bulunduğu bir heyet, bölgede yaşanan olaylarla ilgili olarak 7 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır'a gelerek temaslarda bulundu.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı’nın da içinde yer aldığı heyet, ilk olarak DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'yi ziyaret etti. Daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geçen heyet, burada eş başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile görüştü. Buradaki temasın ardından belediye önünde bir basın açıklaması yapıldı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı belediye önündeki açıklamada; “Diliyorum şu andan itibaren ölüm olmaz Türkiye’de.  Ancak durum öyle gözükmüyor. Biz örgüt olarak, yıllardan beri bu ülkenin temel sorunlarından birinin Kürt sorunu olduğunu ve bunun çözümünün ancak barışçıl, demokratik yollardan olabileceğini ifade ediyoruz. Demokratik bir Türkiye’de Türkler ve Kürtler el ele, omuz omuza, yürek yüreğe yaşayacağımıza çok inanıyorum” diye konuştu.

Heyet daha sonra, cenazeleri sokakta olan ve açlık grevinde bulunan 3 aileyi ziyaret etti.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaretten sonra heyet, Diyarbakır Barosu’na geçerek, geçtiğimiz günlerde öldürülen Tahir Elçi için taziye ziyaretinde bulundu.