EMO: MÜHENDİSE ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

13.06.2024

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 13 Haziran 2024 tarihinde "Mühendise Şiddet Kabul Edilemez" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Elektrik Mühendisleri Odası Üyesi, Elazığ TEİAŞ 13. Bölge Müdürlüğünde Koruma Sistemleri Mühendisi olarak görev yapan meslektaşımız Barış Özbey, aynı işyerinde çalışan bir teknisyen tarafından kendi odasında darp edilmiştir. Üzülerek öğrendiğimiz kabul edilemez bu şiddet olayı adli makamlara yansımış ve TEİAŞ tarafından da konunun soruşturulmaya başlandığı bilgisi edinilmiştir. Meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Gerekçesi ne olursa olsun hiçbir şiddet olayı kabul edilemez; meslektaşımıza karşı işlenen bu suç cezasız kalmamalıdır. EMO olarak konunun takipçisi olacağımızı, bu süreçte üyemizin yanında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası