FMO: SİVİL HEDEFLERE YÖNELİK SALDIRILAR SAVAŞ VE İNSANLIK SUÇUDUR

19.10.2023

TMMOB Fizik Mühendisleri Odası İsrail'in Filistin saldırısı üzerine 19 Ekim 2023 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

SİVİL HEDEFLERE YÖNELİK SALDIRILAR SAVAŞ VE İNSANLIK SUÇUDUR

Dün Gazze’de bir hastaneye yönelik, İsrail tarafından gerçekleştirilen ve yüzlerce masum çocuk ve sivilin öldüğü saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz. İsrail, Gazze saldırısını gerekçe göstererek başlattığı askeri operasyon ile bir yandan Filistinlileri Gazze’den sürerken, diğer yandan sivil katliamına devam etmektedir. Gazze’de bulunan milyonlarca insanı bombalayan, temel yaşamsal gereksinimlere ulaşımı engelleyen, onları toplu göçe zorlayan bir yöntemin niyetinin, topyekûn katliam yapmaktan başka bir şey olmadığı açıktır.

Tüm dünyanın gözü önünde soykırım yapılıyor. Başta ABD olmak üzere çoğu ülke bu vahşet karşısında sesiz kalıyor. Biz bu sessizliği kabul etmiyoruz. Bölgede süren şiddetin ve İsrail’in sivillere yönelik yapmış olduğu hedef gözetmeyen saldırılarının son bulmasını bekliyoruz. Ayrıca Gazze’ye uygulanan ambargo ile bölge halkının insanlığın en temel haklarından olan yeterli ve güvenilir su ve gıdaya ulaşma hakkının elinden alınmasına kabul edilebilir değil, buna son verilmelidir.

İsrail ve Filistinli halkların barışı, karşılıklı terör yöntemlerini uygulayarak değil; demokratik ve adil koşullarda yürütülecek bir diyalog süreci ile mümkün olacaktır. İsrail Devleti’nin gerçekleştirdiği bu katliamı kınıyoruz. İnsanlığa karşı işlenen bu suçun sorumluları ortaya çıkartılmalı, sivil saldırılara son verilmeli ve siyasi çözüm süreci acilen başlatılmalıdır.18.09.2023

TMMOB Fizik Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu