FMO'DAN FLAMANVİLLE NÜKLEER SANTRALİNDE MEYDANA GELEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

11.02.2017

Fizik Mühendisleri Odası, Fransa’da bulunan Flamanville Nükleer Santralinde meydana gelen patlamaya ilişkin 11 Şubat 2017 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

BASINA VE KAMUOYUNA

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’ndan alınan bilgiye göre, 9 Şubat 2017 (Perşembe) günü saat 10:15 sularında Fransa’nın kuzeydoğusunda bulunan Manche (La Manche) bölgesinde yer alan Flamanville Nükleer Santralinin “FLAMANVILLE-1” isimli ünitesinin Türbin Odası’nda bir patlama olmuş ve arkasından da yangın meydana gelmiştir. Fransız otoriteleri tarafından yapılan açıklamada, saat 11:00 civarında yangının söndürüldüğü ve patlama esnasında odada çalışma yapan 5 çalışanın da tıbbi gözetim altına alındığı fakat şu an itibariyle herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığı belirtilmiştir.

Söz konusu patlama nedeniyle radyolojik açıdan herhangi bir tehlikenin bulunmadığı, tesis içerisinde veya çevrede herhangi bir radyasyon yayılımının söz konusu olmadığı ve bunun bir nükleer veya radyolojik acil durum olmadığı özellikle vurgulanmıştır.

Söz konusu ünitenin (reaktörün 1 no’lu ünitesi) saat 15.00 itibariyle sadece tedbir amaçlı olarak kapatıldığı ve olayın incelemesinin devam ettiği anlaşılmaktadır.

Konuyla ilişkin gelişmeler Odamız WEB sayfasından paylaşılmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

FMO Yönetim Kurulu