GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI’NDAN VALİDEBAĞ KORUSU’NA İLİŞKİN AÇIKLAMA

13.11.2014

Gemi Mühendisleri Odası, Validebağ Korusu’na ilişkin 13 Kasım 2014 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Basına ve Kamuoyuna;

Ülkemizde uzun bir zamandır, kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm süreçlerinin toplumdaki ayrışmaları ne denli derinleştirdiğine, suni gündemler ile toplumsal uzlaşıya ne denli zarar verdiğine tanık oluyoruz. Toplum gereksiz inatlaşmalar ve ben yaptım oldu temelli yaklaşımlar ile gerilmek ve kutuplaşmaktadır.

Gezi olayları sonrasında kenti yönetenler "bir durağın adını bile değiştirsek artık halka soracağız" demişlerdir. Ancak; o gün çoğunluğun bilmediği, bugünse unuttuğu “ plebisit” gibi kavramlarla toplumun tansiyonunu düşürmeye çalışmışlardır.  Kenti yönetenlerin,  bugüne kadar tek bir olumlu adım atmadıkları gibi, biz yaptık oldu tavırlarının sonucu buradayız.

Bizler, Gemi Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyeleri olarak Mühendis sorumluluğunun, ülkenin ekonomik ve doğal kaynaklarının verimli ve ülke yararına kullanılması gerektiği yönünde yol göstermek bilinciyle:

·    Ülkenin gereksiz gerginliklerle karmaşa ortamına düşürülmesine,

·    Rant uğruna çevresel katliama dönüşen uygulamaların,  çocuklarımıza miras doğal zenginliklerimize kastetmesine,

·       Demokratik haklarını en masum yoldan dile getiren savunmasız sivil halka, devletin resmi emniyet güçlerinin, ceberutça ve orantısız bir şekilde güç uygulamasına,

·      Kenti yönetenlerin kentlinin sesine kulak asmayan uygulamalarına ve yaratılan suni gündemlerle asıl sorunların görmezden gelinmesine,

·   Geri kazandırılması çok uzun yıllar alan veya mümkün olmayan çevresel katliamların devam etmesine,

·     Demokrasi ile bağdaşmayan yönetim anlayışlarının toplumdaki ayrışmaları ve kutuplaştırmaları daha da istenmeyen boyutlara getirmesine,

DUR demek ve Validebağ'da demokratik talepleri kolluk güçlerince orantısız şekilde engellenen kentlilere desteğimizi sunmak için bugün burada toplandık.

Biz Gemi Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyeleri,  ülkenin sahip olduğu doğal mirasın sonraki nesillere de aktarılmasına olanak sağlayan, akılcı politikaların hayata geçirilmesi konusunda yetkilileri ve ilgilileri duyarlı olmaya ve toplumu geren, bölen, ayrıştıran, ötekileştiren uygulamalara son vermeye davete ediyoruz.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası

44. Dönem Yönetim Kurulu