GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI’NDAN TMMOB’YE DESTEK

09.01.2015

Genel Maden İşçileri Sendikası, TMMOB Yasası’nda yapılmak istenen değişikliklerle ilgili olarak 9 Ocak 2015 tarihinde TMMOB’ye bir destek mesajı gönderdi.

TMMOB
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Meslek Odaları, her siyasi partiden, farklı dünya görüşlerinden insanların bir arada bulunduğu demokratik örgütlerdir.

Meslek odaları, kamu yararına çalışan kuruluşlar olarak öncelikle kendi mesleki uzmanlıklarını geliştirmek ve alanlarındaki bilirkişi statülerini korumak için çalışırlar.

Meslek odaları, demokrasilerde olmazsa olmaz kuruluşlar arasındadır.

Farklı siyasi görüşlerden üyeleriyle, bağımsız yapılarıyla iktidarlar üzerinde baskı unsuru olarak hem mesleki hem de kamusal çıkarları savunurlar.

Meslek odalarının bağımsızlıklarını ortadan kaldırmaya ve onları siyasi iktidarların, Hükümetlerin memuru haline dönüştürmeye çalışmak, herşeyden önce demokrasinin en temel kurallarından birini ortadan kaldırmak anlamına gelir. Unutulmamalıdır ki, demokrasi kurumlar ve kurallar rejimidir.

Hükümetin, TMMOB ve bağlı odaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlama girişimleri, herşeyden önce demokrasinin temel kurallarına aykırıdır.

Eğer TMMOB ve bağlı odalar siyasi iktidarlara ve Hükümetlere bağımlı hale getirilirse; kentsel dönüşüm projelerinin, iktidarı elinde bulunduranların rantsal dönüşümüne dönüşmesi kaçınılmazdır. Ormanları, kıyıları, meraları hatta suyu ve toprağı kamu yararına korumak güçleşir, Yağma ve talan her alana yayılır.

Hükümet bu yasa değişikliğinden derhal vazgeçmeli ve meslek odaları başta olmak üzere demokratik kitle örgütlerinin etkinliğini artıracak düzenlemeler yapmalıdır.

Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak Hükümetin. TMMOB’nin bu konudaki çağrılarına ses vermesini istiyor ve TMMOB’nin mücadelesini destekliyoruz.

Eyüp ALABAŞ

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI