HKMO: 10 EKİM KATLİAMININ YARALARI DOKUZUNCU YILINDA HALEN SARILAMADI!

10.10.2024

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 10 Ekim Katliamının yıldönümü dolayısıyla 10 Ekim 2024 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

10 Ekim 2015’te, Ankara Tren Garı’nda; TMMOB, DİSK, KESK ve bileşenleri başta olmak üzere meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşları öncülüğünde gerçekleştirilen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” sırasında yaşanan canlı bombalı saldırılarda ülke tarihinin en kanlı katliamlarından birisi yaşandı. Yüzün üzerinde canımızın hayatını kaybettiği ve yüzlercesinin yaralandığı bu katliam, ülkenin dönüşümü için adeta bir kırılma noktası oldu ve ne yazık ki adalet arayışı da halen karşılık bulamadı. Katliamdan önce yaşanan güvenlik ihmallerinin üzerine gidilmediği gibi etkili bir soruşturma yürütülmeyerek olayın tüm yönleriyle aydınlatılması da yavaşlatıldı.

10 Ekim’i unutmadık, unutturmayacağız! Katliamın tüm bağlantıları ile açığa çıkarılması ve ihmali olan herkesin yargılanması için yetkilileri sorumluluğa davet ediyor, 10 Ekim’de yitirdiğimiz tüm canları saygıyla anıyoruz.

TMMOB
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası