HKMO 14. YAZ EĞİTİM KAMPI DÜZENLENDİ

07.09.2015

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Yaz Eğitim Kampı’nın on dördüncüsü, 30 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında “SORGULAMA” sloganıyla İzmir Seferihisar’da TEOS Ormancı Tatil Köyü’nde düzenlendi.

"Sorgulama"nın öneminin bu temayla bağıntılı konular çerçevesinde işlendiği 14. Yaz Eğitim Kampı çerçevesinde; bir hafta boyunca "Kendimizi Tanımak", "Zeytin Coğrafyası" ve "Halk Müziğinin Yörelere Göre Dağılımı" söyleşileri, "Geçmişten Bugüne Kamplarımız", "Mesleğimizde Yeni Alanlar", "Yerelden Kalkınma", "Edebiyattan Sinemaya", "Neden Demokratikleşemiyoruz", "İş Hayatımız" ve "Öğrenci Forumu" oturumları ile Orhanlı Mahallesi (Köyü) Doğa Okulu Ziyareti ve TEOS Antik Kenti Ziyareti gerçekleştirildi. Kampa, 100 öğrenci üye ve diğer konuk katılımcılar olmak üzere toplam 150 kişi katıldı.

Kampın açılışında sırasıyla, HKMO Öğrenci Birliği adına öğrenci temsilcisi Ayça Ateş, etkinliğin sekreteryasını yürüten HKMO İzmir Şubesi’nin Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım, HKMO Başkanı Ertuğrul Candaş, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu birer konuşma yaptı.

Kampın ilk akşamı, TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Ali Fahri Özten de üye sayıları, üniversitedeki bölüm sayıları, henüz öğrenimine devam eden öğrenci sayıları gibi harita ve kadastro mühendisliği alanlarıyla ilgili istatiksel bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.