HKMO: TTB’YE YAPILAN HUKUKSUZLUĞUN KARŞISINDAYIZ

04.12.2023

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin görevden alınmasına ilişkin 4 Aralık 2023 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

TTB’YE YAPILAN HUKUKSUZLUĞUN KARŞISINDAYIZ

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesince verilen bir karar ile görevden alındı.

Anayasa’nın 135’inci maddesinden aldığı yetki ile kamu yararı doğrultusunda halk sağlığı için çalışan TTB’yi doğrudan susturmak için alınan bu karar; sadece TTB’ye yönelik değil ülkemizde demokrasiye, insan haklarına ve halkı doğru bilgilendirmek için çalışan bağımsız kuruluşlara yönelik bir sindirme hareketidir. TTB susturulamaz!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak yaşam hakkının en temel güvencelerinden biri olan ve ülkemizde çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşan tabiplerin meslek örgütünün toplumsal sorumluluk ile gerçekleştirdiği çalışmaların bedeli olarak ve toplumsal muhalefeti susturmak için alınan bu hukuksuz kararın karşısında olduğumuzu ve TTB ile dayanışma içerisinde olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.

TMMOB
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası